Sari la conținut

Șapte membri CSM cer public amânarea discuțiilor cu privire la Secția specială.


Qwix

Postări Recomandate

Șapte membri CSM cer public amânarea discuțiilor cu privire la Secția specială.

NTQ0ODBiYjcwMzNkY2RlOTVlZjNlZGQyZA==.thu

Șapte membri ai CSM, printre care și Nicolae Solomon, vicepreședinte al forului, care nu au participat la ultimele două ședințe, cer public amânarea tuturor discuțiilor cu privire la Secția de Investigare a magistraților până la traducerea raportului Comisiei de la Veneția și a raportului GRECO.

 

 

ACTUALIZARE 12.18. Surse din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii au precizat, pentru Mediafax, că cei șapte membri au ales calea boicotării plenului pentru a evita contestarea în instanță a soluțiilor privind Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJJ).

 

Concret, cei șapte judecători și procurori (Anamaria Chiș, Mihai Bălan, Bogdan Mateescu, Cristian Ban, Florin Deac și Tatiana Toader) care au cerut amânarea discuțiilor cu privire la SIIJ nu au dorit întrunirea cvorumului necesar pentru plen.

 

Chiar dacă aceștia s-ar fi prezentat și ar fi votat împotrivă, ceea ce ar fi dus la invalidarea concursului pentru șefia SIIJ, soluția ar fi fost contestată în instanță. Adina Florea ar fi urmat să fie validată în funcția de șef al Secției de anchetă.

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Qwix a blocat acest topic
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.