Sari la conținut

O nouă tehnologie pentru fluidizarea traficului.


Pintilie D. @ USP ROMÂNIA

Postări Recomandate

O nouÄ tehnologie pentru fluidizarea traficului: pietonii primesc verde când sistemul anticipeazÄ cÄ vor sÄ traverseze strada - Poza 1

 

Cercetătorii austrieci au dezvoltat un semafor capabil să anticipeze momentul în care pietonii vor să traverseze strada pentru a le acorda verde, ceea ce ar putea conduce la fluidizarea traficului.
 

Una dintre măsurile introduse în numeroase orașe europene pentru a fluidiza traficul rutier este ca mașinile să aibă verde până în momentul în care pietonii ajung în apropierea trecerii și apăsă un buton montat pe semafor.
Cercetătorii austrieci au dus însă această idee mai departe și au dezvoltat un sistem de semafoare echipate cu camere video care scanează în permanență o zonă de 9x3 metri.

Atunci când sistemul detectează că unul sau mai mulți pietoni intenționează să traverseze, sistemul transmite informația către semafor, care acordă culoarea verde pentru pietoni. Cercetătorii susțin că un astfel de sistem este cu 3 până la 4 secunde mai rapid decât sistemul clasic prin care pietonul apasă singur pe un buton.

În plus, noul sistem are și potențialul de a fluidiza mai bine traficul. De exemplu, în cazul unui grup mare de pietoni, sistemul poate extinde durata în care trecătorii au verde. În același timp, poate acorda mai repede verde pentru mașini în cazul în care strada este traversată de un singur pieton.

Sistemul este deja în curs de implementare, întrucât va fi introdus în mai multe zone din orașul Viena până la sfârșitul anului 2020.

  76561199027436417.png

 

my tumblr - https://dragosgfxw0rld.tumblr.com

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.