Sari la conținut

eMAG și țeapa de care să te ferești pe internet


PauLGamerRo

Postări Recomandate

Centrul de securitate cibernetică al României informează că eMAG e subiectul a două campanii de tip scam. Prima dintre acestea încearcă să convingă utilizatorii să ofere date personale, date de autentificare sau date bancare.

Vizitatorilor unui site care permite convertirea online a conținutului video și care intră de pe o adresă IP din România, li se afișează o nouă pagină, care copiază identitatea vizuală a eMAG.

Mesajul, într-o limbă română aproximativă, atenționează utilizatorul că ar putea câștiga un laptop, smartphone sau o tabletă. Dar asta doar dacă parcurge anumiți pași într-o campanie de fidelizare eMAG.

După ce selectează tipul de dispozitiv folosit, utilizatorul este redirecționat către o altă pagină care permite alegerea unui „cadou”. Aici trebuie să introducă datele unui cont (nu se specifică ce cont, astfel că victimele pot oferi din greșeală datele contului eMAG, Samsung sau Apple, în funcție de selecție și de intuiția fiecăruia).

Ultimul pas îl constituie redirecționarea către o nouă pagină, unde potențialelor victime li se cere să introducă datele cardului. Asta e cea mai mare problemă, așa că ai grijă ca niciodată să nu introduci datele – fie că sunt pentru eMAG, fie că sunt pentru alte platforme – pe site-uri care nu-s de încredere.

A doua campanie merge pe o schemă a voucherelor de cumpărături, dar în acest caz pentru eMAG. Scopul e tot introducerea datelor de autentificare și, eventual, de card bancar.

CERT-RO recomandă să verifici mereu sursa link-urilor pe care le accesezi – mai ales să fie de forma https:// – și să ții cont că unele concursuri sau promoții care sună prea bine poate că sunt prea bune să fie reale. Firesc, poți întreba pe paginile de Facebook ale magazinelor care-s folosite pentru astfel de scheme sau chiar formele de contact de pe site-urile lor.

Cine nu respecta nu este respectat!

Contact:Steam

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Inserat ca text bogat.   Lipiți ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost restaurat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.