Sari la conținut

Digi | RCS-RDS are probleme cu „televiziunea viitorului”: cine concurează cu Digi 4K


PauLGamerRo

Postări Recomandate

Digi | RCS-RDS are probleme cu „televiziunea viitorului”: cine concurează cu Digi 4K

Digi 4K a fost anunțată ca o revoluție de grupul Digi | RCS-RDS. Nici n-au trecut câteva luni, că deja există concurență. Ce televiziune e reinventată pentru 4K?

Digi | RCS-RDS a vrut să marcheze o premieră importantă în România cu prima televiziune 4K. A anunțat-o în 2018, iar în prima lună din 2019 deja are un concurent. Consiliul Național al Audiovizualului a aprobat modificarea licenței Travel Mix. Aceasta va începe să emită la rezoluție Ultra HD, adică așa cum e rezoluția 4K pentru televiziuni.

Televiziunea 4K va fi lansată, cel mai probabil, în martie, conform lui Laurențiu Megelea, proprietarul postului. Proiectul editorial e axat pe turism, iar promisiunea e că, spre deosebire de Digi 4K, Travel Mix 4K vrea să prezinte România turistică. Așa că așteaptă-te la o mulțime de videouri cu părțile frumoase din țară.

În lupta cu produsul grupului Digi | RCS-RDS, Travel Mix 4K va avea producție proprie, dar și conținut licențiat. Ținta e ca, în câțiva ani, tot conținutul să fie la rezoluție Ultra HD. Conform Pagina de media, care a și vorbit cu Megelea, televiziunea Travel Mix promovează turismul în toate formele – călătorie, afaceri, cultural, medical, religios, agroturism, ecoturism etc. – și oferă posibilitatea tuturor să descopere noi destinații turistice în țară și nu numai.

Cât de mult contează că avem televiziuni 4K, fie că sunt ale Digi | RCS-RDS, fie că sunt ale altora

Problema cu o televiziune 4K e că nu tot conținutul poate fi deja dat la această rezoluție. Chiar dacă ai un televizor compatibil, trebuie să știi că, pentru următorii ani, o să te bucuri de-o selecție de conținut, iar nu toate alegerile ar putea fi pe gustul tău. Avantajul RCS-RDS a fost că a promis conținut sportiv.

Promisiunea, când a fost anunțată televiziunea 4K de la Digi, va include următoarele tipuri de conținut: documentare, filme despre natură, muzică și meciuri de fotbal din Champions League și Europa League și cam atât.

Grupul ar fi investit 220.000 de euro în zona tehnică, iar cheltuielile pentru conținut ajung la 230.000. În 2019, aceste cheltuieli cu conținut ar ajunge la 1,3 milioane de euro. Sigur, asta nu te privește pe tine în mod direct, dar vei plăti pentru acest conținut, dacă vei dori să ai acces la el. Astfel, Digi | RCS-RDS va folosi această televiziune ca pe-un experiment și să vadă dacă e suficient public care să plătească.

Nici pe marile platforme de streaming, precum Netflix, Amazon Prime și așa mai departe, nu există prea multe opțiuni pentru conținut cu o rezoluție nativă 4K. Ai câteva documentare filmate 4K sau seriale, dar lista e limitată. Așa că privește experimentul televiziunii 4K fix ca pe-un experiment.

Cine nu respecta nu este respectat!

Contact:Steam

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Inserat ca text bogat.   Lipiți ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost restaurat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.