Sari la conținut

0Follow this topic Fermierii români, încurajaţi să crească bivoli


Killer3

Postări Recomandate

Statul vrea să-i încurajeze pe români să crească bivoli. Numărul acestor animale a scăzut şi de zece ori în ultimele decenii. Din acest an, însă, Ministrul Agriculturii promite cinci milioane de lei pentru înfiinţarea de ferme noi.  Laptele de bivoliţă este cunoscut pentru textura cremoasă şi devine o delicatesă în materie de brânzeturi şi iaurturi. În schimb, carnea de bivol este mai puţin consumată în România. Deşi are puţin colesterol şi ar putea fi o competiţie serioasă chiar şi pentru carnea de pui.
 
Fiecare dintre cele 32 de bivoliţe a primit câte un nume. Bubalinele au fost crescute cu multă trudă. Iar fermierul spune că dau cel mai bun si mai hrănitor lapte. 
 
Întreaga producţie de lapte şi lactate obţinută în microferma din satul Grid, judeţul Braşov, este vândută direct consumatorului final, pentru că, spune fermierul, colaborarea cu procesatorii nu este convenabilă.
 
DRĂGHICI VICTOR, fermier: Noi îl vindem din casă, avem prin sat, la străini, vindem laptele la 5 lei litru. Faceţi socoteală cât e o apă minerală. Mai face nevastă-mea telemea la 18 lei kilogramul.
 
Ministerului Agriculturi a anunţat că va subvenţiona acest sector începând de anul acesta. 
 
DRĂGHICI VICTOR, fermier: Foarte bine face că noi crescătorii de bivoli am fost uitaţi. Tot zic că sunt animale pe cale de dispariţie, dar şi statul ar trebuie să ne ajute, în ce sens, să mai mărească subvenţia. 
 
Deocamdată, proiectul de lege se află pe masa Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaţilor. Fermierii speră să fie curând adoptat. 
 
În ultimii ani, în România au fost crescute bubaline în special pentru producţia de lapte. Specialiştii vorbesc despre o calitate specială. Laptele de bivoliţă are cu peste 50 la sută mai mult calciu decât cel de vacă. Este bogat în magneziu, potasiu şi fosfor. Dar are şi cu 40 la sută mai multe proteine în comparaţie cu cel de vacă. 
 
Dacă vom avea mai multe ferme, va creşte şi consumul de carne de bivol. Avem încă puţine restaurante cu această specialitate în meniu. 
 
România are un efectiv total de circa 18.500 de bubualine, faţă de peste 200.000 de capete în urmă cu 30 de ani, potrivit datelor INS şi ale asociaţiilor de profil.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.