Sari la conținut

Marean

Member
  • Număr conținut

    59
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Marean

  1. Avatarul în acea perioadă era super, niciodată nu am știut cine l-a făcut dar mi-a plăcut foarte mult.
  2. Google a lansat versiunea Chrome 74 pentru platformele Windows, Mac, Linux, Android şi iOS, aducând îmbunătăţiri partea de interfaţă şi securitate. Utilizatorii Windows 10 care preferă tema Dark pentru afişarea interfeţei primesc de acum suport şi din partea browserului Chrome, bifând setarea Dark Mode. Deşi a depăşit etapa de testare, funcţia Dark Mode nu este disponibilă pentru toţi utilizatorii Windows 10, însă putem ocoli această limitare salvând pe desktop o scurtătură Chrome la care adăugăm parametrul --force-dark-mode în meniul Properties. Pe lista noutăţilor aduse de versiunea Chrome 74 intră şi funcţionalitate PiP (picture-in-picture) îmbunătăţită, respectiv un algoritm optimizat pentru derularea paginilor în modul parallax scrolling, care ar trebui să diminueze senzaţia de rău de mişcare cauzată de parcurgerea haotică a paginilor. La partea de securitate, versiunea Chrome 74 adaugă Incognito detection blocking, un filtru care ar trebui să împiedice detectarea modului incognito de către paginile web. Funcţionalitatea este disponibilă opţional şi poate fi activată din meniul ascuns chrome://flags, bifând parametrul Filesystem API in Incognito.
  3. În mod normal, crearea personajelor pentru jocuri 3D este un proces complicat, implicând multe ore petrecute construind machete 3D, aplicând texturi şi adaptând dinamica mişcărilor pentru obţinerea unui efect cât mai realist. Însă cu noua tehnologie demonstrată de Facebook, toate aceste etape ar putea fi reduse la analizarea unei serii de clipuri video în care o persoană reală desfăşoară diverse activităţi, similare celor aşteptate de la personajul 3D. Analiza este făcută cu ajutorul a două reţele de procesare neurală Pose2Pose şi Pose2Frame. Prima are scopul de a transpune în mediul virtual diverse tipuri de activităţi, cum ar fi dansul şi mişcările din tenis sau fotbal. Sistemul Pose2Frame recreează apoi persoana respectivă în 3D, complet cu obiectele ţinute în mână şi umbra lăsată pe teren. Personajul 3D astfel obţinut poate fi inserat în orice scenă virtuală şi controlat folosind gamepad-ul sau tastatura. Alternativ, mişcările prelevate anterior pot fi învăţate de AI-ul jocului şi recreate ori de câte ori este nevoie. Principalul avantaj al sistemului AI gândit de Facebook este că poate replica aspectul şi mişcările unui personaj folosind doar câteva clipuri scurte care să redea activităţile respective, ignorând alte persoane aflate în fundal şi compensând pentru diferite unghiuri de filmare. Asta face posibilă folosirea sistemului şi în afara studiourilor special amenajate în acest scop, spre exemplu pentru a genera replici virtuale ale jucătorilor dintr-un meci de fotbal, complet cu reacţiile unice pe care aceştia le au în timpul jocului. Sistemul nu e încă perfect. Mai este de lucrat la ancorarea personajelor în mediul virtual, astfel încât mişcările redate să ţină cont şi de suprafaţa pe care acestea se află. Dinamica mişcărilor este un pic limitată, dar reuşeşte să transmită impresia de realism. Atunci când este finalizat, sistemul Vid2Game creat de Facebook ar putea face gamingul o activitate mult mai personală, lăsând utilizatorii să şi insereze propriul personaj în lumea de joc.
  4. Deşi această funcţionalitate este prezentă de mulţi ani în alte browsere web, Google a amânat până acum implementarea modului de citire în browserul Chrome. Util atât pe ecranul telefonului mobil dar şi cel al tabletei, Reader Mode scoate din structura paginii web orice elemente grafice şi animaţii neesenţiale, cât şi formatarea implicită a textului. În schimb, este aplicat un şablon optimizat care aduce pagina web la o formă mult simplificată, folosind în mod optim spaţiul disponibil pe ecran. Deocamdată, noul mod de citire este prezent în ultimul build Chrome Canary şi poate fi activat numai cu o vizită în meniul a ascuns chrome://flags, unde trecem opţiunea Enable Reader mode pe Enabled. Comutarea paginii web în modul de afişare Reader Mode se face cu opţiunea Distill Page apărută în mediul (...) afişat în colţul dreapta sus a interfeţei Chrome. Funcţionalitatea ar trebui să fie disponibilă în toate versiunile Chrome Canary (Mac, Chrome OS, Linux/Android şi Windows).
  5. Proba lunară Beresheet, lansată de Israel pentru a ateriza pe suprafaţa Lunii s-a prăbuşit înainte de a reuşi să îşi ducă la bun sfârşit misiunea. Aceasta a ajuns foarte aproape de aterizare, însă o problemă mecanică la unul dintre motoare a dus la distrugerea dispozitivului şi pierderea completă a contactului. Aceasta ar fi fost un moment istoric, doar trei alte state din lume reuşind să aterizeze pe Lună. Misiunea a decurs bine până într-un punct, totul fiind în parametri normali. La 22 de km deasupra lunii, proba Beresheet a transmis către Pământ o fotografie, în care puteau fi observate atât luna, cât şi corpul său şi o placă cu steagul Israelului şi ale agenţiilor spaţiale implicate în această misiune, cât şi mesajul „Small country, big dreams” (O ţară mică cu visuri mari). La 11 kilometri altitudine însă, unul dintre motoare a cedat, iar contactul cu proba a fost pierdut complet şi iremediabil. Momentan nu există o declaraţie oficială din partea SpaceIL, agenţia responsabilă pentru misiune, însă cel mai probabil, proba a fost distrusă în totalitate. În timpul transmisiei live, au putut fi auzite declaraţii din partea echipajului misiunii în care spuneau „Am pierdut-o. Am eşuat aterizarea”. Un alt reprezentant SpaceIL a oferit o declaraţie la scurt timp după finalul abrupt al misiunii: „Nu am reuşit. Dar cu siguranţă am încercat. Este o realizare faptul că am ajuns până aici şi cred că putem fi mândri de asta.” De asemenea, Primul Ministru al Israelului, Benjamin Netanyahu a spus că: „Dacă nu reuşeşti din prima, încerci din nou”, sugerând că vor mai urma alte misiuni similare cu acelaşi scop: aterizarea pe suprafaţa Lunii. Israel ar putea să devină astfel a patra ţară din lume care aterizează pe Lună, după SUA, Rusia şi China.
  6. Doar trei companii din industria IT au depăşit pragul simbolic de 1000 miliarde dolari capital de piaţă, iar Microsoft este una dintre acestea. Deocamdată, acest titlu a fost păstrat deocamdată doar pentru scurt timp, vestea depăşirii pragului simbolic determinând aprecierea temporară a acţiunilor Microsoft până la valoarea de 130.59 dolari. La nivelul actual, Microsoft este o companie mai valoroasă chiar şi decât Apple sau Amazon, după ce şi acestea au atins pragul de 1 trilon de dolari valoare de piaţă în cursul anului trecut. Potrivit ultimului buletin adresat investitorilor, profitul raportat de Microsoft pentru trimestrul încheiat la data de 31 martie a fost de 8.8 miliarde dolari, în creştere cu 19% faţă de anul trecut. Suma se raportează la venituri totale de 30.8 miliarde dolari, în creştere cu 14% faţă de anul anterior. După un lung parcurs în rolul de lider pe segmentul consumer software, Microsoft pare că a reuşit plierea pe segmente de piaţă şi mai profitabile. Astfel, performanţele companiei sunt atribuite în special diviziilor cloud computing şi business services, serviciile livrate pe aceste segmente de piaţă devenind prioritare pentru Microsoft. Având în vedere parcursul actual pe segmentul cloud, este de aşteptat ca Microsoft să rămână pentru ceva timp în clubul select al companiilor de 1 trilion de dolari.
  7. Zilele trecute vă informam că popularul site/magazin iFixit a realizat un articol foarte detaliat în care ne-a arătat exact ce se află în interiorul unui Samsung Galaxy Fold și cum acesta este construit. Rezultatul a fost o dezamăgire profundă, analiza ajungând la concluzia că telefonul nu este tocmai robust. Dar dacă vreți să vedeți în acest moment acea analiză, nu puteți. De ce? Pentru că Samsung nu a vrut să mai fie văzută. iFixit a șters pe moment articolul cu pricina, deoarece Samsung a pus presiune asupra sursei de la care iFixit a luat telefonul. Din moment ce nu a fost încă lansat, iar iFixit nu este genul de publicație care să primească telefoane cu potențiale probleme, a trebuit să apeleze la un partener de încredere ce a avut acces la telefon. Samsung a făcut o cerere, prin intermediul acelui partener, pentru ștergerea acelui articol, iar iFixit s-a conformat, deoarece ar fi fost consecințe potențial foarte nefericite pentru acel partener. iFixit în sine nu prea ar fi avut probleme. Articolul va reveni abia atunci când iFixit reușește să obțină pe cont propriu o unitate, ceva ce nu se știe sigur când se va întâmpla, din moment ce vânzarea lui Samsung Galaxy Fold a fost amânată. Articolul probabil va trebui actualizat atunci oricum, din moment ce Samsung probabil va încerca să remedieze din problemele raportate. Rare ori au fost văzute până acum situații în care un site este obligat să șteargă un astfel de articol, Samsung nu prea câștigă respect cu o astfel de acțiune, iar Galaxy Fold nu va câștiga prea mulți fani ca urmare.
  8. Luna aceasta a venit vestea că Apple și Qualcomm au îngropat securea războiului. Au mai ieșit la iveală și detaliile exacte ale disputei, care probabil vor deveni un film foarte interesant de spionaj/comedie peste câțiva ani, dacă Apple nu se asigură că lumea va uita despre ce s-a întâmplat. O consecință foarte importantă a împăcării dintre cele două părți este că producătorul curent de modemuri pentru Apple, Intel, nu prea mai are cui să vândă acele modemuri sau pentru cine să dezvolte noua generație cu conectivitate 5G. Cerere din partea altor producători de telefoane mobile nu prea a existat, din moment ce soluțiile cu pricina nu erau tocmai la fel de reușite ca cele create de Qualcomm, și aparent provocau pierderi de cam un miliard de dolari anual pentru Intel. Ca urmare, Intel se pregătește să vândă divizia sa de produs modemuri și să iasă complet din această afacere, în ciuda efortului depus pentru a construi un modem 5G. Conform unor zvonuri anterioare, Apple chiar intenționa să cumpere cu totul divizia, dar afacerea nu a progresat din moment ce disputa cu Qualcomm a fost soluționată. Așa că în acest moment Intel lucrează cu banca de investiții Goldman Sachs pentru a găsi un client care să îi scape 5G, de modemuri și de pierderile provocate de această divizie în general. Nu este clar în acest moment cine ar putea cumpăra divizia.
  9. Apple nu va dezvălui noile modele de iPhone pentru 2019 timp de cel puțin încă patru luni, dar deja avem o idee destul de concretă cu privire la cum vor arăta. Noile poze bazate pe informații scurse pe Internet arată modelele iPhone XI și XI Max în toată gloria lor. Din partea frontală, noile modele seamănă mult cu XS și XS Max. Când însă le veți întoarce cu spatele, veți observa totuși o nouă dispunere a camerelor cu lentile triple și un nou panou pe spate realizat dintr-o singură bucată de sticlă. Puteți să vă uitați mai cu atenție în poza de mai jos: Scurgerile se bazează pe informațiile obținute de la CashKaro și OnLeaks, care au fost o sursă sigură de zvonuri Apple în trecut. Potrivit raportului, iPhone XI va avea aceleași dimensiuni ca și iPhone XS. Grosimea inserției și a muchiilor va fi ușor redusă, dar acest lucru se va putea observa foarte greu cu ochiul liber. Apple va folosi probabil o singură bucată de sticlă pentru panoul din spate, inclusiv pe partea bombată a camerei. Acest lucru oferă o tranziție mai blândă la conturul camerei, spre deosebire de garnitura de metal utilizată în prezent. Alte artificii minore includ unele modificări ale comutatorului pentru modul silențios pentru a semăna mai mult cu cel de pe versiunile anterioare de iPad. Microfonul din spate a fost de asemenea ajustat ușor în comparație cu pozele pe care le-am văzut pe net la începutul acestui an. Apple este de așteptat să dezvăluie seria de telefoane iPhone 2019 la un eveniment din această toamnă. Camera triplă cu lentilele de pe spate va fi probabil cea mai mare caracteristică nouă. De asemenea, probabil va include modemuri 4G LTE de la Intel (posibil și Qualcomm), precum și un procesor A13 și alte specificații interne îmbunătățite.
  10. Apple se pregateste sa lanseze o varianta noua de iOS, insa inginerii software introduc probleme noi cu fiecare micro-update. De la blocaje ale telefonului in timpul apelurilor, aplicatii care crapa din senin, sau agenda care nu mai poate fi accesata, ultima problema este legata de App Store. De aceasta problema sunt afectati doar o parte din utilizatori, iar ea consta in faptul ca la instalarea unui aplicatii, trebuie sa acceptati EULA, insa acesta intra intr-un loop interminabil, facand astfel imposibila instalarea aplicatiei. Problema este recunoscuta si de catre Apple, acestia promitand ca o vor rezolva in curand. Se pare ca Apple incepe sa mearga din ce in ce mai prost, pe partea de software in ultima perioada, iar in ceea ce proveste telefoanele, se pare ca urmatorul iPhone care va fi lansat in Septembrie anul acesta, nu va scapa ce acel notch iar implementarea camerelor de pe spate este oribila. In clipul de mai jos puteti vedea cum se manifesta problema.
  11. Intel a prezentat cel mai recent set de procesoare mobile, introducând arhitectura generației a noua pentru laptopuri și tablete. Așa cum am văzut la versiunea pentru desktop anul trecut în octombrie, aceasta ar trebui să ofere un impuls de performanță decent. Compania a introdus atunci primul procesor destinat clienților de larg consum care atinge 5 GHz, iar acum face același lucru și pentru laptopuri. Este vorba despre modelul 9980HK, capabil să accelereze până la viteza de 5 GHz de la o frecvență de bază de 2,4 GHz. Intel declară că poate oferi „cu până la 18% mai multe cadre pe secundă în jocurile video” în comparație cu modelul 8950HK de anul trecut, sau o editare a unui video 4K cu 28% mai rapidă în Adobe Premiere Pro. Dacă jucați, transmiteți și înregistrați în același timp, Intel susține că ar putea oferi un impuls de performanță de 2,1 ori mai mare. Cu toate acestea, va fi destul de costisitor, având în vedere că prețul recomandat de producător este de 583 dolari. Există, de asemenea, modelul 9880H ce nu suportă overclocking, care pleacă de la o frecvență de bază de 2.3 Ghz și atinge 4.8 Ghz în modul turbo. Intel denumește laptopurile (probabil uriașe) care vor fi echipate cu aceste procesoare „Musclebooks”. Probabil este o denumire adecvată. Procesoarele mainstream sunt mai puțin interesante. Intel nu adaugă noi nuclee ca anul trecut și nici nu schimbă dramatic arhitectura. Cât despre funcții noi, principalele schimbări aduse sunt suportul pentru modulele de memorii Intel Optane H10 și compatibilitatea cu Wi-Fi 6. Cea dintâi funcție promite un plus de performanță de 63% comparativ cu un PC vechi de trei ani care rulează un SSD tradițional, dar producătorii ar trebui să adopte soluția de memorie Intel. Între timp, Wi-Fi 6, presupunând că aveți un router compatibil, vă va permite să transferați date de trei ori mai rapid decât generația curentă de Wi-Fi. Dacă ați cumpărat un laptop în ultimul an, nu veți avea prea multe motive pentru a face upgrade, dar gama de top a procesoarelor din noua generație aduce laptopurile mai aproape ca niciodată de performanța unui computer de desktop. Bine, exceptând varianta în care folosiți hardware de desktop de genul unui Dell Alienware a51m. Așteptați-vă ca aceste procesoare noi să apară în laptopuri pe tot parcursul anului.
  12. Fanii Microsoft Paint din întreaga lume pot respira ușurați (cel puțin momentan), deoarece Microsoft a decis să-i amâne execuția, cel puțin în ce privește viitoarea iterație de Windows 10, versiunea 1903. Odată cu lansarea actualizării Windows 10 Fall Creator’s Update în iulie 2017, Microsoft a anunțat că aplicația clasică Windows Paint va fi depreciată și, în cele din urmă, eliminată în versiuni ulterioare. Ca înlocuitor, Microsoft a promovat aplicația Paint 3D, dar pentru cei care doresc versiunea clasică, aceasta ar deveni o aplicație disponibilă în Microsoft Store. De atunci, versiunile ulterioare ale lui Windows 10 au continuat să furnizeze în continuare acest program, dar Microsoft a adăugat un buton „Product alert”, care, atunci când este apăsat, afișează mesajul că „Paint se va muta curând în Microsoft Store„, unde va fi în continuare gratuit. În ultimele luni, butonul Product alert a lipsit din variantele de Windows 10 Insider pentru versiunea 1903. Când a fost întrebat despre acest lucru pe Twitter, managerul principal Microsoft, Brandon LeBlanc, a declarat că aplicația va fi inclusă momentan în versiunea 1903 a lui Windows 10.
  13. Nu aveți ce face cu 600 dolari? Chiar dacă sunteți printre cei norocoși, tot nu ar fi suficient să cumpărați noul kit de memorie Predator DDR4-4600 de 16GB de la HyperX – va trebui să vă mai scotociți pentru încă 11 dolari, și asta fără să vorbim de TVA. Este vorba despre unul dintre cele două kituri noi de memorie de mare viteză HyperX lansate recent, celălalt fiind un pachet mai ieftin de 16 GB Predator DDR4-4266 RAM, la prețul de 267 dolari. Ambele kituri sunt livrate în pachete cu două module de 8GB, doar kitul de 4.600 MHz fiind capabil să ruleze mai repede. Interesant este că latențele sunt aceleași – ambele sunt kituri CL19 (19-26-26) la 1.5V, sau puteți scade din latență la 19-21-21 la 4.000 Mhz, cu un voltaj mai mic de 1.35V. Nu prea ar avea sens să faceți acest lucru totuși, nu atunci când puteți lua un kit de 16GB (2x8GB) DDR4-4000 la doar 140 dolari, cu o latență și mai redusă (19-19-19). Viteza RAM contează (puțin) fiind legată direct de performanță, deși să plătiți peste 600 dolari pe un set de memorie de 16 GB este totuși risipă de bani. Orice plus de performanță care poate fi obținut față de un set de memorie DDR4 mult mai ieftin din gama DDR4-3200 nu va merita diferența de preț. Puteți de asemenea să optați pentru o capacitate dublă și tot să cheltuiți mai puțin. În general, prețurile RAM au scăzut considerabil în ultimele luni. Dacă sunteți totuși în continuare dispuși să plătiți acest preț, 16GB Predator DDR4-4266 este disponibil acum direct de la HyperX, în timp ce kitul DDR4-4600 este disponibil pentru precomandă pe Amazon. Deci, dacă doriți să stoarceți și ultima picătură de performanță din calculatorul vostru fără a ține cont de preț, sau poate dacă doriți să atingeți un nou record în overclocking, puteți opta pentru acest kit. Nu vă vom judeca.
  14. Intel a organizat zilele trecute o conferință cu investitorii, în cadrul căreia a promis că se află pe drumul cel bun cu producția de procesoare noi. La sfârșitul acestui an vor fi pe piață sisteme cu procesoare bazate pe tehnologia de 10 nanometri. Procesoarele acestea, însă, par a fi destinate platformelor portabile, nu desktop-ului. Seria Ice Lake-U ar urma să ofere prima mostră a noii tehnologii pentru sistemele de tip laptop, urmat apoi de varianta mobilă a seriei Tiger Lake. Dar conform unui leak de al Dell, pe partea de desktop va trebui să așteptăm mult și bine. Tot zilele trecute și-a făcut apariția pe internet un calendar de disponibilitate a procesoarelor Intel pentru partenerii săi de afaceri, ce pare a fi autentic. Vreau să subliniez că pare a fi autentic, nu este confirmat a fi autentic. Însă include până și precizarea că procesoarele Ice Lake-U vor fi disponibile în perioada menționată de către Intel în cadrul propriei conferințe, alături de lansarea recentă a seriei Coffee Lake H Refresh. Mai important de atât, arată că procesoare pe 10 nanometri pentru desktop vor fi disponibile poate din anul 2022, categoria pentru seriile H și G având doar modele pe 14 nanometri. Desigur, este vorba de un calendar pentru produse ce vor fi disponibile celor de la Dell pentru propriile sisteme, așa că foarte probabil se referă strict la procesoare ce vor fi utilizate la sisteme precum cele din seria Alienware și diversele alte PC-uri gata asamblate, vândute de către Dell. Totuși, 2022 este un an destul de îndepărtat pentru disponibilitatea procesoarelor cu pricina. Chiar mergând pe ideea că procesoarele pentru publicul larg vor fi disponibile mai devreme, diferența ar putea fi de maxim un an, după cum indică până și calendarele de mai sus pentru alte serii de procesoare. Așa că o întârziere a procesoarelor pe 10 nanometri pentru desktop până în 2021 poate că nu va fi tocmai benefică pentru cei care sperau la un upgrade, și nu vor să treacă la tabăra AMD.
  15. Săptămânile trecute și-au făcut apariția pe internet semne că AMD ar pregăti un soi de procesor aniversar pentru a marca cei 50 de ani care au trecut de când compania a fost înființată. Iar acum încep să apară semne și mai concrete care arată exact la ce ar trebui să ne așteptăm. Procesorul aniversar va lua forma unui Ryzen 7 2700X, ce nu prea aduce nimic diferit în ceea ce privește hardware-ul efectiv sau frecvențele, funcționând tot la 3.7GHz ca standard, cu un mod de boost ce atinge 4.3GHz. Diferențele țin de împachetarea procesorului, ce aduce o cutie special marcată cu aniversarea a 50 de ani, iar carcasa sa efectivă vine cu un marcaj special. O semnătură gravată cu laser a lui Lisa Su, căpetenia companie, sub tutela căreia AMD a reușit să iasă din ruina lăsată de arhitectura Bulldozer. Modelul acesta nu este menit să ofere ceva în plus față de procesorul care există deja pe piață de mai bine de un an, ci este pur și simplu o piesă de colecție, menită pentru cei care vor să aibă în vitrină (sau în PC) o mostră simbolică ce va aminti de aniversarea unei jumătăți de secol de când AMD s-a apucat de produs procesoare.
  16. ADATA® Technology, producător de top al modulelor DRAM de înaltă performanță și al produselor NAND Flash, anunță lansarea modulelor de memorie DDR4 XPG SPECTRIX D60G. Memoriile DDR4 XPG SPECTRIX D60G au un design unic, cu iluminare dublă RGB, care oferă cea mai mare suprafață RGB dintre toate modulele de memorie! În plus, noile modele au o gamă largă de frecvențe, de la 3200-4133MHz, și suportă profile Intel® XMP 2.0 pentru overclocking facil. Mai multă iluminare RGB pe mm2 Modelul D60G are cea mai mare suprafață cu iluminare RGB pe mm2 față de orice alt modul de memorie aflat pe piață, ceea ce echivalează cu peste 60% din suprafața produsului. Difuzoarele de lumină pe deplin expuse sunt extra-largi, pentru efect maxim, și sunt combinate cu variate efecte multicolore, care vor surprinde adversarii. Stilul unic și modern al modelului D60G va atrage multe priviri! Acesta include designul X-light al XPG cu o suprafațã multidimensionalã, inspiratã din forma diamantelor. Iluminare RGB programabilă Utilizatorii își pot personaliza experiența în jocuri cu efecte de iluminare programabile. Pot seta modele, viteza pulsului, intensitatea luminii și multe altele. Controlul este ușor de realizat cu aplicația XPG RGB Sync, iar dacă utilizatorii au deja un software de control al iluminării RGB de la un producător de plăci de bază, îl pot folosi și pe acesta. Stabile, rezistente și fiabile Memoriile D60G sunt construite cu chip-uri de înaltă calitate și un radiator metalic, pentru o excelentă integritate, fiabilitate și stabilitate a semnalului care prelungesc în mod eficient durata de viață a modulului de memorie. Mai mult, Intel® Extreme Memory Profiles (XMP) 2.0 facilitează overclocking-ul și îmbunătățește stabilitatea sistemului. În loc să ajusteze parametrii individuali în BIOS, utilizatorii pot face acest lucru chiar prin sistemul de operare al PC-ului.
  17. În timp ce lansarea surpriză a lui Apex Legends a studioului Respawn ar fi făcut concurență serioasă lui Fortnite, cel puțin inițial, un nou raport sugerează că interesul pentru Apex Legends este deja în scădere, în timp ce numerele de vizionare ale lui Fortnite rămân stabile. Numărul de fani care urmăresc transmisiile de Apex Legends pe Twitch poate că a fost inițial dublu față de cel al lui Fortnite, dar un nou raport de la StreamElements sugerează acum că în timp ce Apex a atins un vârf de aproximativ 40 de milioane de ore vizionate într-o singură săptămână, la jumătatea lunii martie acele ore de vizionare totale au scăzut deja cu puțin peste 10 milioane. Fortnite, pe de altă parte, a avut parte de un hop temporar în numărul de vizualizări atunci când Apex Legends a fost lansat, dar a revenit repede la peste 20 milioane și a rămas stabil de atunci. Bineînțeles, numărul de vizionări pe Twitch nu este echivalent în mod automat cu numărul jucătorilor sau cu veniturile, însă scăderea rapidă a numărului de vizualizări ale lui Apex Legends este interesantă – cu atât mai mult cu cât se credea inițial că Apex ar putea fi un adevărat concurent la titlul de campion al genului battle royale. Apropo de Apex Legends, Respawn a mai dat încă o dată o lovitură justiție, interzicând la nivel de hardware ID (HWID – hardware ID-banning), un număr de jucători Apex Legends de pe PC, inclusiv un trișor prolific care a fost interzis iar și iar pe măsură ce încerca să ocolească interdicțiile live pe Twitch. Aceasta urmează după interzicerea a peste 355.000 de trișori pe PC luna trecută, perioadă în care Respawn a confirmat că a mărit echipa anti-cheat și intenționează, de asemenea, să adauge o funcție de raportare care va merge direct la Easy-Anti-Cheat. Respawn a declarat la vremea respectivă: Serviciul funcționează, dar lupta împotriva trișorilor este un război în curs de desfășurare la care trebuie să ne adaptăm constant și să fim foarte vigilenți. Luăm trișatul foarte în serios și ne pasă foarte mult de sănătatea lui Apex Legends pentru toți jucătorii.
  18. Vă plac jocurile de curse superbe? Jocuri de curse cu mașini de tot felul, la care puteți zburda liber pe câmpii, speria oi și vă distra, lăsând departe grijile vieții de zi cu zi? Eh, atunci poate ar fi bine să cumpărați Forza Horizon 4. Dar dacă nu vi-l permiteți, sau vreți să evitați Microsoft Store, atunci ceva aproximativ similar este gratuit în acest week-end, The Crew 2. Acest week-end gratuit este organizat cu ocazia update-ului Hot Shots al jocului, ce adaugă noi mașini, noi componente… un soi de sistem de crafting fiindcă asta era tot ce îi mai trebuia acelei succesiuni de lootboxes infinite, și noi evenimente. Vă veți putea bucura de toate acestea între 25 și 29 aprilie, perioada de descărcarea jocului începând deja, în cazul în care vreți să îl aveți la îndemână deja atunci când se deschid porțile. Porțile, apropo, se vor deschide în jurul orei de 11 dimineața, astăzi, așa că aveți timp suficient să scoateți volanul de la naftalină și să sperați că va funcționa pe The Crew 2, din moment ce predecesorul său avea câteva neînțelegeri cu aceste periferice. Deși, considerând că jocul are bărci și avioane, pe lângă mașini, și este atât de arcade încât prim The Crew pare ca Richard Burns Rally prin comparație, poate mai bine ar fi să folosiți o tastatură.
  19. Titanfall a fost un concept bun de joc, cu o continuare grozavă, ce din păcate au fost disprețuite foarte mult de Electronic Arts din motive necunoscute. Iar în cazul în care sperați să vedeți mai mult Titanfall în viitor, poate chiar un Titanfall 3 și nu doar un joc de mobil, va trebui să vă puneți pofta în cui. Conform unei declarații lui Drew McCoy, executive producer la Apex Legends, Respawn este în acest moment prea ocupat lucrând la cele două mari proiecte curente ale sale. Unul dintre ele este Star Wars Jedi Fallen Order, de producția căruia se ocupă o echipă dedicată, iar celălalt este chiar Apex Legends, de care se ocupă acum o altă echipă dedicată. Nimeni este mutat de la Apex la Fallen Order, și în nici un caz nu va fi mutat cineva la vreun joc Titanfall. Dimpotrivă, orice plan pentru un joc Titanfall este împins mai spre margine, posibil abia după ce se va elibera una dintre cele două echipe existând șansa să se revină la franciză. Cel mai probabil asta se va întâmpla după ce se va încheia producția efectivă la noul joc Star Wars și probabil următorul joc Star Wars, în care Fallen Order va avea succes. Alternativ, Apex Legends ar putea să intre într-un con de umbră ca urmare a intrării în lumina reflectorului a unui nou gen care să fie următoarea mare tendință pentru următorii trei ani. Important este că ar trebui să vă mulțumiți cu ce Titanfall aveți acum.
  20. The Elder Scrolls Blades continuă să fie o prezență destul de atipică pe piața jocurilor video. Este o adaptare sub formă de joc mobil a unei serii cunoscute în mare parte de pe PC și console, dar nu a fost primită cu aceleași huiduieli precum varianta de telefon a lui Diablo. De ce? Probabil pentru că anunțul lui Blades a fost imediat acompaniat de anunțul lui The Elder Scrolls 6 și a lui Starfield, așa că lumea a trecut rapid peste el, poate chiar uitând că a fost măcar anunțat. Bethesda pare să fi mers pe aceeași idee și cu lansarea sa, fiindcă jocul este acum disponibil pe Google Play Store. Bine, ce e drept, nu poate fi jucat tocmai de orișicine. Va trebui să intrați pe PlayBlades.com și să vă înregistrați acolo la un beta test, jocul fiind în esență în Early Access. Dacă v-ați înregistrat deja acolo, probabil ați primit o invitație. Dacă abia acum vă înregistrați, ar trebui să primi o invitație în câteva zile. Abia atunci veți putea instala și juca The Elder Scrolls Blades, altfel aplicația va fi listată ca fiind incompatibilă cu dispozitivul vostru. Iar în cazul în care aveți un dispozitiv iOS, puteți găsi jocul și pe acele meleaguri.
  21. Two Point Hospital a fost un joculeț foarte frumos, fiind chiar considerat unul dintre cele mai bune lansate anul trecut, dar parcă îi lipsea ceva. Deși era o copie foarte fidelă a legendarului Theme Hospital, ducea lipsă de câteva trăsături a jocului clasic, a căror absență se făcea simțită după ceva timp. Una din acele trăsături își va face apariția săptămâna viitoare, sub forma a ceva numit The Superbug Initiative. Și ce exact este această trăsătură? Scrie în titlu, așa că nu înțeleg de ce vă puneți acea întrebare. Two Point Hospital va primi un mod cooperativ ce va permite jucătorilor dornici să conducă un spital la un loc posibilitatea de a face tocmai asta. Modul nou promite să adauge o serie de provocări suplimentare ce vor necesita atenția mai multor manageri iscusiți, sau măcar a unuia iscusit și câtorva care nu vor da foc clădirii atunci când cel principal nu se uită. Mai apar apoi și proiecte de cercetare globale, la care puteți contribui alături de fiecare alt jucător. Dacă nu aveți răbdare să jucați The Superbug Initiative pe 30 aprilie, puteți actualiza jocul la varianta beta de pe Steam, și veți avea acces la varianta aproape finală a noului update.
  22. Spre deosebire de Galaxy Fold, tabletele Samsung de tip pliabil vor avea carcasă dublu articulată, ceea ce înseamnă că ecranul se pliază din două puncte şi posibil în direcţii diferite. Cu lansarea Galaxy Fold lăsată în incertitudine de probleme neaşteptate cu fiabilitatea ecranului, perspectiva lansării şi a unei familii de tablete cu ecran pliabil pare cu atât mai îndepărtată. Însă dacă zvonurile lansate din surse apropiate companiei sunt adevărate, Samsung pariază mult pe succesul dispozitivelor cu ecran pliabil, pregătind deja două modele de tablete cu ecran de 8 inch şi 13 inch, bazate pe un design chiar mai îndrăzneţ decât telefonul Galaxy Fold. Aparent, ecranul OLED dezvoltat de Samsung pentru modelul Galaxy Fold foloseşte un substrat de polimer pentru rigidizare care permite plierea mai agresivă a ecranului decât la produsele competitoare. Acesta este motivul pentru care telefoane precum Huawei Mate X au ecranul pe exteriorul carcasei, în timp ce Samsung Galaxy Fold îl poate ascunde la interior. Această caracteristică face posibilă introducerea unor concepte de design mult mai îndrăzneţe, cum ar fi tabletă Galaxy Fold care se pliază deopotrivă cu ecranul spre exterior şi interiorul carcasei. Denumite G-type şi S-type, noile tablete se vor putea plia în două jumătăţi inegale (modelul de 8 inci) luând aproximativ forma literei G, sau simetrice (modelul de 13 inch). Cea din urmă va avea ca rival modelul iPad Pro, concurat în primul rând prin argumentul portabilităţii imbatabile. Calendarul de lansare nu este încă stabilit, dar se pare că Samsung va lansa mai întâi modelul de 13 inch, o tabletă a cărei ecran se pliază jumătate la interior şi jumătate spre exteriorul carcasei, lăsând o treime din spaţiul de afişare permanent la vedere. Designul nu incomodează cu nimic includerea unei camere foto la partea din spate şi chiar ascunderea unui Stylus în corpul carcasei.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.