Sari la conținut

Răzvan-

Veteran
  • Număr conținut

    169
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Răzvan-

  1. Fostul europarlamentar şi om politic Gigi Becali a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că s-a bucurat în momentul în care liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost încarcerat, pentru că "a distrus ţara". Becali, finanţator al echipei de fotbal FCSB, a făcut afirmaţia în contextul în care şi-ar dori să ajungă la o înţelegere cu ministrul apărării în ceea ce priveşte marca Steaua, deţinută acum de CSA Steaua. "Noi o să câştigăm marca Steaua în instanţă, se face revizuire, am anulat alea patru şi o să câştigăm numele de Steaua. O să câştigăm numele şi o să înregistrăm la Registrul Comerţului. Pe înţelegere nu ai cu cine să te înţelegi. Numai singurul lucru să vină un ministru de armată care să nu permită mizeria asta. Şi să mi le dea pe toate înapoi, asta e posibil. Cu bună credinţă şi cu pace, pentru că pe războaie le voi câştiga. Dacă nu poţi să faci fotbal profesionist, de ce nu îl laşi pe Becali, ai ceva la cap spart? Dar trebuie să fie ministru de apărare bărbat şi dacă vine PNL-ul la putere poate găsim. Şi acum este posibil, pentru că a plecat ăla. Eu m-am spovedit pentru că m-am bucurat de Dragnea. M-am bucurat pentru că am salvat ţara asta. Scopul meu a fost să scăpăm de el pentru că distruge ţara, şi a distrus-o. Mie nu îmi pare bine că e la puşcărie dar îmi pare bine că a scăpa ţara de el, nu că e el la puşcărie", a declarat Becali, miercuri, într-o conferinţă de presă. Oficialul FCSB a acuzat CSA Steaua că are buget finanţat de către statul român în condiţiile în care, în momentul în care ar ajunge să promoveze în prima ligă ar trebui să devină un club profesionist. "Ce fac cei de la CSA Steaua este o chestie penală, pentru că ei nu au voie. La un moment dat, ei dacă promovează în prima ligă trebuie să dea echipa. Cu alte cuvinte, acum cheltuie bani de la buget, bani mulţi, şi dacă intră trebuie să facă echipa privată. Cu alte cuvinte iau bani de la buget ca să o facă privată", a mai spus Becali. AGERPRES (A-autor: Adrian Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Simona Aruştei)
  2. Conferinţa de presă în care urma să fie prezentat oficial noul antrenor al echipei de fotbal Dinamo, Eugen Neagoe, a fost amânată, după ce mai mulţi suporteri dinamovişti s-au strâns la baza de pregătire de la Săftica, protestând faţă de îndepărtarea tehnicianului Mircea Rednic. Grupul de suporteri dinamovişti a pătruns în baza de la Săftica şi discută cu managerul sportiv Ionel Dănciulescu şi preşedintele Bogdan Bălănescu, cerând ca postul de antrenor principal să fie ocupat în continuare de Mircea Rednic. La faţa locului s-au prezentat mai multe echipaje de poliţie şi jandarmerie. Conferinţa de presă ar fi trebuit să aibă loc la ora 15:00. Mai multe zeci de suporteri ai echipei de fotbal Dinamo au protestat marţi noaptea în faţa sediului clubului care se află în incinta Hotelului RIN din Bucureşti, faţă de schimbările făcute de patronul Ionuţ Negoiţă în ultima perioadă. Grupul de suporteri a aprins mai multe torţe, creând o atmosferă incendiară în faţa hotelului. La un moment dat, una dintre torţe a declanşat un incendiu minor, stins de angajaţii hotelului. Fanii au scandat injurii la adresa patronului clubului, Ionuţ Negoiţă, fiind nemulţumiţi de schimbarea antrenorului Mircea Rednic cu Eurgen Neagoe şi de situaţia financiară dificilă pe care o traversează echipa. Suporterii dinamovişti au pus în faţa hotelului RIN şi o cruce inscripţionată cu numele patronului Ionuţ Negoiţă şi o coroană de flori. Tehnicianul Eugen Neagoe a fost numit, luni, în funcţia de antrenor principal al echipei Dinamo, în locul lui Mircea Rednic, căruia i s-a comunicat prin intermediul preşedintelui clubului de către acţionarul Ionuţ Negoiţă că înţelegerea a fost ruptă. AGERPRES (AS-autor: Adrian Ţone, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Simona Aruştei)
  3. Finanţatorul echipei FCSB, Gigi Becali, a anunţat, miercuri, că a reziliat contractul cu fotbalistul Florentin Matei şi că în urma plecării acestuia şi a altor doi jucători, Raul Rusescu şi Filipe Teixeira, clubul face o economie de 100.000 de euro lunar. "Jucătorii, am terminat cu Florentin Matei, el avea 20.000 de euro pe lună, a semnat şi a plecat, acum e cuminte, până acum nu era cuminte. A plecat şi Rusescu deci, 45.000, şi cu Teixeira 20, 65.000. Şi cu taxe, am scăpat de 100.000 de euro, îţi dai seama ce bine. Jucători nu cred că o să mai aduc pentru că nu mai am ce să mai aduc. Dacă el (antrenorul Bogdan Andone - n.r.) are un jucător o să îi fac poftele şi lui dar trebuie să răspundă pentru el", a declarat Becali. Oficialul FCSB a precizat că este dispus să vândă orice jucător dacă i se oferă o sumă pe care să o agreeze: "Eu vând tot dacă merită, dacă îmi dă 30 de milioane pe Man, îl vând, dar poate o să cer 40. Eu o să măresc salariile, am dat deja ordin astăzi să îi facă lui Coman, care are 12.500, salariul ca a lui Man. Să aibă 15.500, pentru că nu e corect, trebuie să fie egalitate. Pe Moruţan îl mai las, pentru că nu m-a convins încă. Eu încet, încet trebuie să măresc miza pentru că visez milioane". AGERPRES (A-autor: Adrian Ţone, editor: Adrian Drăguţ, editor online: Simona Aruştei)
  4. Gruparea CSA Steaua a confirmat, într-un comunicat de presă, demisia antrenorului Marius Lăcătuş după ce echipa de fotbal a ratat şansa de a promova în Liga a III-a. "Steaua Bucureşti confirmă demisia lui Marius Lăcătuş de la conducerea colectivului tehnic al echipei de fotbal. În intenţia de continuitate a proiectului, actul de voinţă unilaterală a antrenorului Marius Lăcătuş a fost acceptat de către preşedintele clubului, Bixi-Pompiliu Mocanu, urmând a fi informaţi şi membrii consiliului de conducere pe linie sportivă al unităţii despre detaliile discuţiilor cu privire la propunerile şi soluţiile ulterioare", se afirmă în comunicat. "Pe această cale, dorim să informăm suporterii noştri că CSA Steaua Bucureşti va continua eforturile direcţionate către asigurarea performanţelor cu care suporterii roş-albaştri s-au obişnuit de-a lungul celor 72 de ani de existenţă, astfel încât clubul cu cea mai importantă istorie din toate timpurile să revină pe locul pe care îl merită", se mai arată în comunicat. "Marius Lăcătuş şi-a exprimat unilateral decizia de a demisiona de la conducerea tehnică a echipei, dar ne-a asigurat că va rămâne necondiţionat alături de Steaua. Îi respect această decizie; ieri şi-a luat la revedere de la echipă, dar vă asigur că el va rămâne simbolul Stelei, alături de toate celelalte legende ale clubului. Consider că Steaua este o echipă puternică, a demonstrat-o de atâtea ori. Se ştie dintotdeauna că, la nivelul unui astfel de club sunt aşteptări mari pe care trebuie să le confirmi pe teren, chiar fără antrenori pe bancă la un moment dat", a declarat Bixi-Pompiliu Mocanu "Ne cerem scuze tuturor suporterilor Stelei care cred în valorile acestui club şi ne exprimăm încă o dată dezamăgirea pentru ratarea obiectivului de promovare a echipei. Sunt momente cu un impact emoţional crescut şi înţelegem nemulţumirea acestora. Ei şi-au susţinut favoriţii în mod exemplar şi au contribuit din plin la crearea unei atmosfere superbe pe stadionul din Regie, pe durata meciurilor din play-off, dar nu numai", a mai spus, printre altele, preşedintele clubului. AGERPRES (AS/autor: Mircea Lazaroniu; editor: Adrian Drăguţ, editor online: Simona Aruştei)
  5. Echipa naţională de fotbal a României a plecat, miercuri după-amiază, de pe Aeroportul Henri Coandă, spre Oslo, acolo unde, vineri, va întâlni selecţionata Norvegiei în cel de-al treilea său meci din Grupa F a preliminariilor EURO 2020. Selecţionerul Cosmin Contra a deplasat pentru această partidă un lot format din 25 de jucători: portari - Ciprian Tătăruşanu (Nantes), Silviu Lung jr (Kayserispor), Ionuţ Radu (Genoa); fundaşi - Romario Benzar (FCSB), Cristian Săpunaru (Kayserispor), Dragoş Grigore (Ludogoreţ Razgrad), Ionuţ Nedelcearu (FC Ufa), Iulian Cristea (FCSB), Alin Toşca (PAOK), Nicuşor Bancu (U Craiova); mijlocaşi - Alexandru Chipciu (Sparta Praga), Dorin Rotariu (FC Astana), Ciprian Deac (CFR Cluj), Dennis Man (FCSB), Tudor Băluţă (FC Viitorul), Răzvan Marin (Standard Liege), Paul Anton (Krîlia Sovetov Samara), Dan Nistor (Dinamo), Alexandru Maxim (Mainz), Gheorghe Grozav (Kisvarda FC), Nicolae Stanciu (Al Ahli Jeddah), Ianis Hagi (FC Viitorul); atacanţi - Claudiu Keşeru (Ludogoreţ Razgrad), George Ţucudean (CFR Cluj), George Puşcaş (Palermo). Iniţial, Contra convocase 26 de jucători, însă mijlocaşul formaţiei Universitatea Craiova, Alexandru Cicâldău, a devenit indisponibil, acuzând probleme musculare. Fotbalistul ratează meciurile primei reprezentative cu Norvegia şi Malta, dar s-a alăturat lotului de tineret, care se află în cantonament în vederea Campionatul European U21 din Italia şi San Marino. Conform medicilor, Cicâldău va fi apt sută la sută pentru primul meci din faza grupelor la CE Under 21, pe 18 iunie, contra Croaţiei. Au făcut deplasarea la Oslo alături de lotul României şi componenţii echipei Ruginoasa, câştigătoarea Cupei Satelor, competiţie rezervată copiilor sub 13 ani. Aceştia vor avea ocazia să încurajeze din tribune echipa naţională a României la meciul cu Norvegia. Prima reprezentativă a României întâlneşte, vineri, de la ora 21:45, la Oslo, selecţionata Norvegiei, într-o partidă contând pentru etapa a 3-a a Grupei F a preliminariilor EURO 2020. Luni, 10 iunie, de la ora 21:45, prima reprezentativă va disputa un nou meci în deplasare, cu selecţionata Maltei. Până în prezent, echipa condusă de Cosmin Contra a disputat două partide în aceste preliminarii, fiind învinsă în deplasare de Suedia (scor 1-2) şi câştigând pe teren propriu cu naţionala Insulelor Feroe (scor 4-1). AGERPRES (autor: Marius Ţone, editor: Mircea lazaroniu, editor online: Simona Aruştei)
  6. Partidul Naţional Liberal face un apel către toate forţele politice să susţină pactul politic propus de preşedintele Klaus Iohannis, a declarat, miercuri, preşedintele formaţiunii, Ludovic Orban. Potrivit acestuia, "când poporul se exprimă direct prin referendum, voinţa exprimată de cetăţeni trebuie să devină lege pentru toţi cei care sunt implicaţi în politică". "Susţinem toate ideile din acest pact şi toate soluţiile pe care le propune preşedintele României pentru a transpune în fapt voinţa exprimată de cetăţenii români. Facem apel către toate forţele politică din România să susţină acest pact, iar către unii care până astăzi au fost agresorii independenţei justiţiei şi valorilor şi principiilor europene, ai statului de drept în România, trebuie să înţeleagă că s-a terminat. Odată exprimată voinţa cetăţenilor, toate forţele politice trebuie să acţioneze în conformitate cu ceea ce vor românii. Ne vom implica cu toată expertiza pe care o avem, cu toată forţa noastră politică pentru a susţine demersurile preşedintelui României de transpunere în fapt a voinţei exprimate de cetăţeni la referendum şi a tuturor punctelor exprimate în acest pact naţional", a declarat Orban într-o conferinţă de presă susţinută la sediul central al PNL. El a reafirmat că PNL sprijină aprofundarea integrării în Uniunea Europeană, consolidarea proiectului european, precum şi întărirea relaţiei transatlantice. "Este timpul ca cei care au câştigat puterea în decembrie 2016 şi care şi-au bătut joc de încrederea care le-a fost acordată de cetăţeni - declanşând un război absurd în interiorul României, declanşând ura între români, declanşând falii în societatea românească, provocând separări care nu au niciun fel de temei real, provocând o afectare gravă a imaginii Uniunii Europene şi a angajamentului Guvernului după 2016 faţă de valorile şi principiile europene - să se oprească. Este timpul ca România să-şi regăsească unitatea, românii să-şi regăsească solidaritatea, să fie din nou uniţi şi au arătat că sunt uniţi cu ocazia acestui referendum. Şi am convingerea că cetăţenii români vor sprijini realizarea acestui pact naţional, care poate să determine o nouă mobilizare a societăţii româneşti, să asigure cu adevărat o traiectorie europeană strălucitoare pentru ţara noastră", a adăugat liderul liberalilor. Orban a mai spus că revizuirea Constituţiei nu poate fi finalizată şi realizată decât prin referendum. "Cu cât mai repede se va face acest referendum, cu atât mai bine. În ceea ce ne priveşte, ni se pare o ocazie foarte bună scrutinul prezidenţial pentru referendumul de revizuire a Constituţiei", a completat el. Preşedintele PNL a susţinut că, după constituirea unor grupuri de negociere, a constatat că există "clar o voinţă" din partea partidelor de opoziţie - USR, PLUS, PMP - pentru revizuirea Constituţiei şi, în acelaşi timp, există "o voinţă de susţinere" a moţiunii de cenzură din partea parlamentarilor din grupul Pro România. "Aşteptăm un răspuns din partea UDMR. De asemenea, am declanşat negocieri şi cu alte grupuri parlamentare şi de asemenea se poartă om la om negocieri cu parlamentarii luaţi individual din partidele care au susţinut până astăzi Guvernul. Tratăm extrem de serios problema moţiunii de cenzură, vom face toate eforturile pe care suntem capabili să le facem pentru a asigura o majoritate care să susţină această moţiune de cenzură", a adăugat Orban. Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că invită partidele parlamentare să semneze un acord naţional pentru România europeană. "Marea majoritate a partidelor sunt de acord că rezultatele acestui referendum trebuie implementate aşa cum a votat poporul, că trebuie consolidat parcursul european al României. Pentru a valorifica cum se cuvine acest vot şi consultările, am decis să invit partidele politice parlamentare să semnăm un acord naţional pentru consolidarea parcursului european al României sau un pact politic pentru România europeană", a spus şeful statului la Palatul Cotroceni. Preşedintele Klaus Iohannis a avut marţi şi miercuri consultări cu partidele şi formaţiunile parlamentare pentru stabilirea "direcţiilor de acţiune necesare punerii în aplicare a referendumului naţional din 26 mai". AGERPRES/(A - autor: Cătălina Matei, editor: Florin Marin, editor online: Irina Giurgiu)
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.