Sari la conținut

[USP]Kilometraj record pentru un Volvo construit în anul 1966: 5.2 milioane de kilometri


xCOCOx

Postări Recomandate

Un Volvo P1800S, construit în 1966, a parcurs 5.2 milioane de kilometri. Mașina i-a aparținut, de la bun început, unui domn din Statele Unite ale Americii. Exemplarul a intrat în Cartea Recordurilor Guiness pentru cei mai mulți kilometri parcurși de un Volvo cu numai un singur proprietar.

De multe ori, o mașină poate fi asemănătoare unei persoane dragi. Dacă ai grijă de ea, și aceasta va avea grijă de tine. Aceasta este și povestea unui Volvo P1800S, fabricat în 1966. Mașina se află în continuare în stare bună, chiar și după ce a parcurs 5.2 milioane de kilometri.

Acest exemplar Volvo i-a aparținut unui cetățean american, numit Irvin Gordon. El a cumpărat mașina în 30 iunie 1966, la vârsta de 25 de ani. Când era nouă, mașina a costat 4150 de dolari. La vremea aceea, prețul mașinii era echivalent cu salariul anual din SUA. Din momentul achiziției, exemplarul Volvo avea să aibă parte de o viață lungă pe șoselele din America de Nord. Deși poate părea de necrezut, Gordon parcurgea o distanță cuprinsă între 140.000 și 160.000 de kilometri în fiecare an.

Odată, mașina a fost folosită și pentru o călătorie lungă, de 45 de ore, între New York și Vancouver. Acela este cel mai lung drum parcurs de Gordon cu al său Volvo, distanța totală fiind de 4800 de kilometri.

Mașina a intrat în Cartea Recordurilor Guiness în septembrie 2013, când avea la bord 4.8 milioane de kilometri.
Astfel, acest Volvo deține recordul de cea mai mare distanță parcursă cu numai un singur proprietar.

În prezent, exemplarul are 5.2 milioane de kilometri la bord, iar motorul și cutia de viteze sunt originale. Singura intervenție de care a avut nevoie această mașină a fost la nivelul caroseriei, aceasta fiind revopsită de două ori.

Din păcate, proprietarul mașinii a încetat din viață în 2018, la vârsta de 77 de ani. Mașina a intrat în posesia prietenului și mecanicului său, Nino Gambino, care conduce acest exemplar și în prezent. Întrebat despre mașină, acesta spune că de fiecare dată când se urcă la volanul automobilului clasic, îi simte prezența lui Irvin în mașină.

fU9do74.gif

b_350_20_5a6c3e_383f2d_d2e1b5_2e3226.png

👣Discord:RawBull#3791

👣Leuage of Legends: RawBull

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • xCOCOx a blocat acest topic
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.