Sari la conținut

{USP.RO]Dacia a depășit Renault și Peugeot în Franța, în 2021. Marca românească, cea mai vândută către persoane fizice


xCOCOx

Postări Recomandate

În Franța, Dacia a reușit să depășească, pentru prima dată, Renault și Peugeot în vânzările către persoane fizice. Constructorul din Mioveni a vândut aproape 100.000 de automobile către acest tip de clienți.
 

În 2021, Dacia a reușit să vândă, în Franța, mai multe mașini decât Renault și Peugeot către persoanele fizice. Datele, actualizate până la data de 20 decembrie, arată că au fost comercializate 99.698 de modele Dacia în lunile noiembrie și decembrie. Cel mai apropiat concurent, părintele Renault, a reușit să vândă 91.246 de automobile, în timp ce Peugeot a înregistrat 87.524 de exemplare vândute.

Mai mult, Dacia a reușit să vândă de două ori mai multe mașini decât Citroen, al treilea constructor important din Franța. Marca franțuzească, ce face parte din Grupul Stellantis, a reușit să vândă numai 51.972 de mașini în această perioadă.

În primele 11 luni ale lui 2021, Dacia a reușit să atingă o cotă de piață de 14.4% în Franța. Din această piață, 44% este reprezentată de cea a persoanelor fizice, iar restul reprezintă piețele firmelor, instituțiilor și serviciilor de închiriere.

În contextul crizei mondiale de semiconductori, precum și a pandemiei de COVID-19, Dacia a reușit să fie printre puținele branduri care s-au menținut pe o traiectorie pozitivă la capitolul vânzări.

 

În luna noiembrie, au fost vândute 35.714 de exemplare la nivelul Uniunii Europene, ceea ce reprezintă o creștere de 4.2% față de noiembrie 2020. Astfel, Dacia deține aproape 4% din cota de piață la nivelul UE.

 

În perioada ianuarie-noiembrie, Dacia a reușit să vândă 366.783 de mașini atât la nivelul Uniunii Europene cât și în țările membre EFTA și în Marea Britanie. Acest lucru se traduce printr-o creștere de 0.3% față de aceeași perioadă a anului trecut pe aceleași piețe.

Dacia a depășit Renault și Peugeot în Franța, în 2021. Marca românească, cea mai vândută către persoane fizice - Poza 1

fU9do74.gif

b_350_20_5a6c3e_383f2d_d2e1b5_2e3226.png

👣Discord:RawBull#3791

👣Leuage of Legends: RawBull

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • xCOCOx a blocat acest topic
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.