Sari la conținut

Review AMD Ryzen 5 3600XT – cel mai stabil procesor din serie


sebyyy.g

Postări Recomandate

AMD a lansat in aceasta vara un facelift bine meritat pentru AMD Ryzen 3000. Noile procesoare cu terminatia XT vin sa repare mici probleme, banale pentru un user de rand, dar enervante pentru un pasionat.
Review AMD Ryzen 5 3600XT - cel mai stabil procesor din serie

 

AMD a lansat trei procesoare cu terminatia XT din seria 3000. Discutam despre Ryzen 5 3600XT, Ryzen 7 3800XT si Ryzen 9 3900XT. Noi am testat doar Ryzen 5 3600XT. Ryzen 3000 in variantele  initiale au fost si sunt un succes. Totusi, ele au venit cu o miiica problema deranjanta pentru unii dintre utilizatori.

Practic ele nu puteau sa atinga frecventa maxima din Boost. Noile modele XT au venit doar sa remedieze aceasta problema si sa ofere un spor de performanta de cateva procente (zic eu 2-5% maxim).

Problema nu este grava pentru mine si probabil nici pentru 99% dintre voi, dar bravo AMD ca a reusit sa o remedieze chiar daca asta a insemnat un alt procesor. Compania si-a dat silinta si a multumit pe toata lumea.

Pe scurt, daca ai deja un procesor AMD Ryzen 3000 NU ai nici un motiv sa iti cumperi un model XT pentru ca performanta este identica in orice aplicatie. Repet, poate un spor de maxim 5% in teste sintetice.

O sa ma rezum sa vorbesc doar despre Ryzen 5 caci am vorbit despre ele cand s-au lansat oficial. Noul Ryzen 5 3600XT este un procesor perfect pentru cei mai multi dintre utilizatori. Este bun atat pentru gaming cat si pentru editare foto/video. Poti sa faci stream cu el, poti edita un review in Adobe Premiere fara sa astepti mult timp si nici nu costa foarte mult. Este un echilibru perfect realizat de AMD. Este un procesor bun la toate dar nu exceleaza 100% in toate aplicatiile.

Platforma de test:

Placa de baza ASUS ROG Strix B550-F Wi-Fi
Procesor: AMD Ryzen 5 3600XT
RAM: 16GB ADATA XPG Spectrix D50
Sursa: Seasonic PRIME PX-650W Platinum
Poti face streaming cu el dar poti sa faci mai bine cu un Ryzen 7. Poti edita cu el video/foto, dar poti sa o faci mai bine cu un Ryzen 9. Pentru task-uri simple precum browsing, activitati office samd, este prea puternic si te poti descurca si cu un Ryzen 3.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Inserat ca text bogat.   Lipiți ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost restaurat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.