Sari la conținut

Android 11 aduce imbunatatiri in zona de securitate


sebyyy.g

Postări Recomandate

                                                                                                                            Android-Beta-11.png
 

Programul beta pentru Android 11 a fost lansat recent, acest lucru ne-a permis sa aruncam o privire asupra noutatilor implementate. Functia interesanta care mi-a atras atentia, o regasim in sistemul de permisiuni al utilizatorului. Aplicatiile care vor solicita acces la camera sau microfon pot primi acum permisiunea noastra o singura data.

Daca aplicatia solicita acces, noi il vom permite temporar selectand „Permiteti numai in timp ce aplicatia se afla in uz”. Prin aceasta miscare, aplicatia nu va mai rula in fundal, inchizandu-se complet pana la urmatoarea accesare.

In Android 11, de fiecare data cand aplicatia dvs. solicita o permisiune legata de locatie, microfon sau camera foto, dialogul cu permisiunile vor contine o optiune numita „Numai de data aceasta”. Daca utilizatorul selecteaza optiunea in ferestra de dialog, aplicatia dvs. primeste o permisiune temporara.
Sursa: site-ul dezvoltatorului Android 11

 

Cand utilizezi o aplicatie pentru identificarea unei melodi sau pentru a realiza o fotografie, stiati ca microfonul sau camera foto raman pornite? Anumite aplicatii ruland in fundal strict pentru colectarea de date.

Functia de autorizare prezenta in Android 11 nu este perfecta cu siguranta, existand si alte permisiuni care ar trebui filtrate prin acest mecanism. Momentan functia pare sa se focuseze mai mult asupra camerei si a microfonului. Google va reusi cel mai probabil sa ne ofere instrumente de securitate calitative in timp.

Android 11

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Inserat ca text bogat.   Lipiți ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost restaurat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.