Sari la conținut

Test drive: Mazda 3 Skyactiv-X AWD


Wizy.

Postări Recomandate

Mazda 3 Skyactiv-X a fost modelul pe care a debutat noua motorizare a japonezilor, care combină avantajele motorizărilor diesel cu cele ale unităților pe benzină. Soarta a făcut, însă, ca primul model pe care l-am condus cu noua motorizare să fie noul SUV compact CX-30, o mașină care combină într-un mod foarte competent spiritul practic al unei mașini de familie cu cel rebel al unei sportive rasate. Sub capota lui CX-30, însă, motorul Skyactiv-X nu fusese complet cizelat, aflându-se încă în faza de preproducție, cu toate că primele impresii au fost foarte încurajatoare.

Cu un ciclu de dezvoltare mai avansat, Mazda 3 a fost primul model disponibil comercial cu noua motorizare, iar redactorii Promotor au fost printre primii  care l-au testat la Sofia în varianta la care ajunge la clienți. Întrucât pe timpul primului test drive au apărut și unele probleme (unitatea de management a motorului a intrat în modul de avarie), am decis să amânăm publicarea acestui test până după momentul în care vom putea cunoaște mai bine noua motorizare Skyactiv-X, într-un test drive mai relaxat, pe șoselele din țara noastră. Între timp, mașina a beneficiat de o rechemare în service pentru o actualizare de software, așa că am avut la dispoziție o variantă mult mai matură a tehnologiei Skyactiv-X. Înainte de a vă prezenta impresiile de conducere e bine să vedem însă ce înseamnă Skyactiv-X și cum funcționează noua tehnologie.

WOXmFzf.png

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Inserat ca text bogat.   Lipiți ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost restaurat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.