Sari la conținut

Internetul, refugiu în pandemie: ce s-a întâmplat la Digi, Orange și Vodafone


.RockY

Postări Recomandate

Consumul de internet a crescut puternic în perioada pandemiei. Iar Digi, Orange și Vodafone au resimțit puternic acest lucru. ANCOM a venit cu datele oficiale.

 

 

 

          În perioada pandemiei, multă lume lucreazaă de acasă și asta se simte în consumul de internet. ANCOM a prevăzut această creștere și acum a venit și cu datele oficiale.  La jumătatea lui aprilie, consumul traficului de Internet a crescut cu aproximativ 28% în reţelele fixe, respectiv cu 4% în reţelele mobile, comparativ cu finele lunii februarie, potrivit Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

          Digi, Orange, Vodafone și ceilalți operatori au înregistrat vârfuri în această perioadă, dar au putut observa și modificări de comportament. 

 

          ANCOM arată că această creștere s-a datorat pandemiei de coronavirus și, de fapt, muncii de la distanță.

„Creşterea traficului de voce şi de date vine în contextul implementării tot mai intense a muncii la distanţă, al mutării cursurilor şcolare şi universitare în mediul online şi al creşterii semnificative a componentei de divertisment online, pe fondul măsurilor de distanţare socială sau autoizolare, ceea ce a condus la modificarea comportamentului de consum. Astfel, românii care stau acasă au început să utilizeze pentru voce sau date pe dispozitivele mobile mai degrabă conexiunea Wi-Fi a routerului de acasă, decât internetul mobil, fapt care explică o creştere mai pronunţată a traficului de date în reţelele fixe şi o aplatizare a creşterii internetului mobil.”

 

          Consumul a explodat în luna martie și a început să se stabilizeze în aprilie.

          După o creştere abruptă a traficului de internet în luna martie, în prezent observăm o stabilizare a creşterii, la niveluri relativ ridicate, pe care reţelele din România, cu o mare componentă de fibră optică, le pot susţine şi gestiona, mult mai bine decât reţelele din multe alte state mai dezvoltate la alte capitole decât noi, dar având încă o mare componentă de cupru în reţelele telecom naţionale”, explică Eduard Lovin, vicepreşedintele ANCOM.

 

          Traficul de date realizat în reţelele mobile a crescut, în ultima perioadă, cu circa 4%. În acelaşi timp, în reţelele fixe majorarea este de 28%, încadrându-se în media înregistrată la nivel global, unde s-au observat creşteri de 25 – 30% ale traficului de internet, în prima lună de pandemie COVID-19.

          Pe de altă parte, estimările ANCOM arată că, la jumătatea lunii aprilie, traficul de voce a crescut cu aproximativ 10% în reţelele mobile, respectiv cu 6% în reţelele fixe. În plus, se constată o modificare a orei de vârf pentru traficul de apeluri realizat în zilele lucrătoare, de la orele de seară la cele din mijlocul zilei, respectiv 11:00 – 12:00.

          Cei mai importanţi furnizori, precum Digi, Orange și Vodafone au transmis, la solicitarea autorităţii de reglementare, creşterile traficului înregistrate în săptămâna 6 – 12 aprilie 2020, luând ca perioadă de referinţă (stare de normalitate) ultima săptămână a lunii februarie, în care s-a confirmat în România primul caz de COVID-19, respectiv pe 25 februarie 2020). Aceștia spun că s-au luat măsurile necesare pentru a se asigura că rețelele suportă această creștere de trafic.

 

          Și, dacă n-ai avut probleme cu internetul în ultima perioadă, înseamnă că ele au fost eficiente.


 

Sursă: playtech.ro

"Don’t think I don’t see you haters, I know y’all in disguise"

“The realest people don’t have a lot of friends.”

"Reality is wrong. Dreams are for real."

★ ——————————————————————————————————————— ★

 

 

Discord_Server_OLD.USP.RO.pngSteam_Group_OLD.USP.RO.png

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Inserat ca text bogat.   Lipiți ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost restaurat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.