Sari la conținut

[ Tutorial ] Cum să afli date despre PC


DaNdu

Postări Recomandate

Top 10 comenzi utile în Windows: cum să afli date despre PC

 

Sistemul de operare Windows include o aplicaţie Command Prompt care îţi permite să accesezi informaţii utile despre calculatorul tău prin simpla tastare a unor linii de cod.

Sistemul de operare Windows s-a dezvoltat puternic în ultimele sale versiuni şi a preluat din ce în ce mai multe funcţii ale sistemelor de operare iOS şi Android disponibile pe platformele mobile.

Astfel, învechitul Windows XP a fost înlocuit treptat de versiuni mai noi, cu bune şi rele, precum Windows 7, Windows 8 sau Windows 10, care permit acum inclusiv controlul prin gesturi în cazul ecranelor touch.

Cu toate acestea, indiferent de versiunea de Windows pe care o utilizezi, sistemul de operare al celor de la Microsoft include aplicaţia Command Prompt, care îţi permite să scrii linii de cod pentru a obţine informaţii importante despre calculatorul tău.
Cum sa porneşti Command Prompt

Aplicaţia Command Prompt este uşor de accesat. Indiferent de versiunea de Windows pe care o utilizezi în mod curent, trebuie doar să accesezi meniul Start – All Programs – Accesories – Command Prompt.
Evident, există şi un shortcut: apasă simultan tastele Windows şi R, cu menţiunea că tasta Windows este amplasată pe tastatura între Ctrl şi Alt. Alternativ, poţi chiar să creezi o scurtătură pe desktop, prin click dreapta pe aplicaţie în meniul de Start şi apoi Send to Desktop (create shortcut).

 

1.Cum să afli IP-ul calculatorului: ipconfig

Cred că aceasta este cea mai utilizată funcţie a lui Command Prompt, chiar dacă poţi afla IP-ul calculatorului şi din Control Panel. Varianta mai uşoară este să apelezi la Command Prompt prin scrierea unei linii de cod foarte simplă: ipconfig. Un Enter returnează date despre reţea, iar IP-ul este disponibil în secţiunea IPv4 Address.

 

 

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Inserat ca text bogat.   Lipiți ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost restaurat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.