Sari la conținut

Google face cunoscuta o vulnerabilitate veche de 20 de ani care afecteaza toate versiunile de Windows


Angrry™

Postări Recomandate

Un cercetător din domeniul securității de la Google tocmai a dezvăluit detalii despre o vulnerabilitate severă neatacată veche de 20 de ani care afectează toate versiunile Microsoft Windows, de la Windows XP la cel mai recent Windows 10.


Vulnerabilitatea constă în modul în care clienții MSCTF și serverul comunică între ei, permițând chiar și unei aplicații privilegiate mici să citească și să scrie date într-o aplicație privilegiată superioară.
MSCTF este un modul din Text Services Framework (TSF) al sistemului de operare Windows care gestionează lucruri precum metode de introducere, dispunerea tastaturii, procesare text și recunoaștere vocală.

 

Pe scurt, atunci când vă logati în Windows, pornește un serviciu de monitorizare CTF care funcționează ca o autoritate centrală pentru gestionarea comunicațiilor între toți clienții, care sunt de fapt procese care rulează în aceeași sesiune.

 

Echipa Google Project Zero a descoperit că, pentru că nu există un control de acces și niciun fel de autentificare în loc pentru această interacțiune, orice aplicație, orice utilizator și chiar procese pot sa:

  • se conecteze la sesiunea CTF singur,
  • citească și să scrie textul oricărei ferestre, din orice altă sesiune,
  • falsifice Thread ID-ul, sa falsifice ID-ul procesului și chiar si falsificarea HWND-ului,
  • pretindă ca sunt un serviciu CTF, păcălind alte aplicații, chiar și cele privilegiate, pentru a se conecta la acesta
  • escaladeze privilegiile

 

Demo: Windows 10 x64 Build 1903

 

 

 

 

 

Sursa: https://thehackernews.com/2019/08/ctfmon-windows-vulnerabilities.html

  • Like 2

wVVeI.gif

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Dolixec a blocat acest topic
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.