Sari la conținut

Dacia Duster primește un motor pe benzină TCe de 1.0 litri și 100 CP: unitatea înlocuiește în gamă motorul SCe de 115 CP


Awny

Postări Recomandate

Dacia Duster a primit în gamă un motor pe benzină TCe cu capacitatea de 1.0 litri care generează 100 de cai putere și un cuplu maxim de 160 Nm. Unitatea înlocuiește în gamă motorul pe benzină SCe de 115 cai putere.

Grupul Renault a anunțat în această săptămână lansarea unei noi motorizări pentru Dacia Duster, care pentru început va fi disponibilă doar pe piața din Franța.

Astfel, SUV-ul produs la Mioveni va putea fi achiziționat și împreună cu un motor pe benzină TCe cu capacitatea de 1.0 litri care generează 100 de cai putere și un cuplu maxim de 160 Nm.

Noua unitate va fi acompaniată de o cutie de viteze manuală cu 5 trepte și va permite SUV-ului să ajungă la 100 km/h în 12.5 secunde. Consumul mediu menționat de constructor este de 5.5 litri pentru 100 de kilmetri.

Noul motor disponibil pe Dacia Duster este produs la uzina de la Mioveni de la sfârșitul anului trecut și este dezvoltat în cadrul Alianței Renault-Nissan-Mitsubishi. De altfel, motorul este prezent inclusiv în oferta noii generații Renault Clio, care a fost dezvăluită în primăvara acestui an. Cel mai probabil, unitatea va ajunge în curând și pe celelalte modele Dacia, inclusiv pe Sandero și Logan.

Pentru început, Dacia Duster cu noul motor TCe de 100 CP este disponibil pe piața din Franța și are un preț de pornire de 12.490 de euro, însă pentru moment nu apare și în oferta pentru piața din România.

Noul motor înlocuiește în gama Duster motorul pe benzină SCe de 1.6 litri și 115 cai putere. Restul gamei de motorizări rămâne însă neschimbată: Duster poate fi achiziționat și cu motorul pe benzină TCe de 1.3 litri disponibil în versiuni de 130 CP și 150 CP, dar și cu unitatea diesel Blue dCi de 1.5 litri în variante de 95 CP și 115 C

825642l-610x390-b-527be040.jpg

  • Like 2

JkbMdk1.png

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Awny a blocat acest topic
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.