Sari la conținut

MONITORUL APĂRĂRII | Oficiali americani: Iranul a testat o rachetă cu rază medie de acţiune.


Wappy

Postări Recomandate

Iranul a efectuat un test cu o rachetă având rază medie de acţiune, prin ignorarea apelurilor Administraţiei Donald Trump, au afirmat vineri oficiali din Statele Unite citaţi de agenţia Associated Press.

Conform surselor citate, testul balistic a fost efectuat în interiorul Iranului. Racheta testată probabil este de tip Shahab-3, cu rază medie de acţiune.

Testul intervine în contextul tensiunilor dintre Iran şi Occident din cauza incidentelor produse în Strâmtoarea Hormuz şi în Golful Persic.

 

Preşedinţia SUA a comunicat că este la curent cu informaţiile privind posibila efectuare a unui test balistic de către Iran, dar oficiali de la Casa Albă au refuzat să facă vreun comentariu.

Behnam Ben Taleblu, expert la Institutul Fundaţia pentru Protejarea Democraţiei, a declarat că rachetele de tip Shahab-3 pot transporta ogive nucleare. "Shahab-3 reprezintă baza rachetelor iraniene cu rază medie de acţiune", a explicat el. Racheta are o rază de acţiune cuprinsă între 1.150 şi 2.000 de kilometri.

 

Imaginea articolului MONITORUL APÄRÄRII | Oficiali americani: Iranul a testat o rachetÄ cu razÄ medie de acÅ£iune

sursa: mediafax

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Wappy a blocat acest topic
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.