Sari la conținut




BMW prezintă “Boxerul Electric”: Așa arată viitorul.


Wappy

Postări Recomandate

P90354719-highRes-bmw-motorrad-vision-1367-1-1527x1080.jpeg

BMW Vision DC Roadster este un concept ce previzionează o nouă linie de motociclete electrice, ce-ar putea apărea pe piață până în 2023. Efortul BMW este demn de lăudat, pentru că arhitectura respectă, cel puțin vizual, tradiția companiei. Conceptul are un sistem de răcire a bateriei ce ne duce cu gândul la motorul boxer, iar transmisia către roata-spate se face prin cardan. 

 

Totul este orientat către roata-față, cadrul din aluminiu este completat de o structură tubulară, iar materiale precum fibra de carbon și aluminiul sunt folosite pentru a reduce masele. Totodată, vedem o suspensie de tip duo-lever, în locul furcii clasice, folosită la actuala generație R1250R. 

 

Dacă la motocicletele clasice motorul este cel care iese în evidență, tot ce-nseamnă electric orbitează în jurul bateriei. Iar aici bateria este elementul central, mare și așezată pe verticală. Pe fiecare parte găsim două sisteme de răcire, dotate cu ventilator, care imită cilindrii unu motor boxer. Și, până la urmă, asta era și ideea boxerului. Așezarea cilindrilor permitea o răcire foarte eficientă. 

 

sursa: pemotoare

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Inserat ca text bogat.   Lipiți ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost restaurat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.