Sari la conținut

Nvidia pregătește o nouă generație de plăci video cu GPU-uri multiple


Silcky

Postări Recomandate

În cazul în care n-ați observat până acum, plăcile video pe care le avem acum conțin procesoare grafice foarte mari a căror producție nu are să devină mai simplă, mai eficientă sau mai ieftină prea curând. Așa că industria merge într-o direcție nouă dacă vrea să facă un salt de performanță.

 

Nvidia a dezvăluit un proiect de cercetare prin care încearcă să construiască un nou tip de placă video ce este compusă din procesoare multiple. Nu în modul standard pe care îl aveam cu ani și ani în urmă, când două GPU-uri erau lipite pe aceeași placă, ci folosind o metodă nouă, mult mai avansată. Acest proiect este realizat alături de universitățile din Arizona, Texas și Centrul de Supercomputing din Barcelona.

 

mcmgpu.png

 

Noul ansamblu se numește MCM-GPU, Multi-Chip-Module Graphical Processing Unit, și funcționează într-un mod ce amintește oarecum de arhitectura Zen, procesoarele grafice fiind interconectate printr-o infrastructură de viteză foarte mare. Spre deosebire de implementările anterioare ale acestui fel de tehnologie, cum era în cazul plăcilor video cu X2 în coadă, interconectarea aceasta funcționează direct, nu ca SLI, lucru ce aduce un spor de performanță de 26.8% față de folosirea unei configurații cu plăci video multiple.

 

MCM-GPU-ul făcut în acest proiect de cercetare este cu 45.5% mai puternic decât cel mai mare GPU tradițional existent la ora actuală, ceea ce probabil ar fi un Tesla P100. În teorie, acest complex grafic este la cam 10% de performanța unui GPU de mărime comparabilă, ce nici măcar nu poate fi construit la ora actuală folosind metodele de fabricație pe care le avem.

 

Nvidia nu este singura companie care are de gând să treacă la acest gen de tehnologie, Navi-ul celor de la AMD promițând să aducă „scalabilitate” în următorii ani.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 săptămâni mai târziu...

9. Articolele vor fi închise de către moderatorii secțiunii după 7 de zile de la crearea acestora, permitând astfel userilor posibilitatea de a discuta pe tema respectivă în perioada determinată.

62YhqdA.png

b_350_20_323957_202743_F19A15_111111.png

76561198146610190.pngAddFriend.png

62YhqdA.png

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.