Sari la conținut

Episodul 3 din ultimul sezon Game of Thrones a fost cel mai periculos


case

Postări Recomandate

     Game of Thrones s-a terminat, iar multi nu stiu ce sa faca cu viata lor. S-a terminat parca lumea. Eu sunt printre cei care nu au auzit pana acum 2 ani de acest serial si nu am vazut nici macar un episod. Deci sunt safe. Pare ca cele mai multe atacuri online din ultima vreme ii vizeaza pe cei care urmaresc seriale online.

 

game-of-thrones.jpeg?resize=750%2C422&quality=100&strip=all&ssl=1

 

     Kaspersky Lab a descoperit ca fiecare episod a fost  vizat de un sir lung de atacuri, dar episodul 3 a fost cel care a atins peste 3000 de atacuri pe zi.

     In mod normal sunt 300-400 de atacuri, insa cu ultimul sezon numarul a crescut la 1200 de atacuri, iar dupa la 3000. Cei vizati sunt cei care urmaresc seriale online pe site-urile de piraterie.

 

 

" Un alt vector de atac asociat cu Game of Thrones este reprezentat de site-urile de streaming care invită utilizatorii să vizioneze gratuit episoade recent lansate, dar care, de fapt, sunt proiectate să extragă date sensibile de la utilizatori. De obicei, pictograma afișează o scenă dintr-un episod și redirecționează victima către o pagină de înregistrare, solicitând apoi detalii legate de card, cu codul CVC / CVV, sub pretextul că este doar în scopul validării. Cercetătorii au subliniat asemănările dintre această schemă și cele mai recente înșelătorii legate de ultimul film din seria Avengers.

Vedem TTP-uri (tactici, tehnici și proceduri) comune pe site-urile de phishing, în care escrocii încearcă să fure datele utilizatorilor, promițând un film piratat înainte de premiera oficială. Credem că există un anumit grup de atacatori care vânează metodic fanii filmelor și ai producțiilor de televiziune populare, ajustând schemele în funcție de evenimentele pop-culturale ale momentului”, a declarat Tatyana Sidorina, security researcher la Kaspersky Lab. "

 

 

Pentru a nu cadea in plasa escrocilor:

  •  Evitati site-urile indoielnice, in special cele care distribuie continut pirat.
  •  Nu introduceti nicio informatie, in special detaliile cardului, pe un site in care nu aveti niciun motiv sa aveti incredere.
  •  Nu utilizați aceeasi parola pentru diferite pagini web. Folositi, in schimb, un manager de parole.
  •  Instalați un software antivirus eficient, cu protectie impotriva fraudelor online si a phishing-ului.

 

sursa: arenait.ro

" Beneath this mask there is more than flash.

Beneath this mask there is an idea, and ideas are bulletproof. "

"“I was silent, but I was not blind.”

JrydLpv.gif

www.usp.ro

Discord: case#6459

My servers & USP SERVERS:

b_350_20_323957_202743_f19a15_111111.png

b_350_20_323957_202743_f19a15_111111.png

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.