Sari la conținut

[Software] Microsoft isi incearca norocul cu un nou sistem de operare pentru PC-uri


*VALY*

Postări Recomandate

Nu este prima data cand Microsoft incearca sa faca un sistem de operare mult mai simplu si mai usor de utilizat. Au dat fail si in trecut acum mai bine de 20 de ani, dar si acum 5-6 ani cu Windows RT sau 10s. Compania are in plan realizarea unui nou sistem de operare. Poate de data asta le reuseste.

Este vorba de un sistem de operare care sa poata rivaliza cu Chrome OS sau chiar cu iOS. Noul sistem de operare s-ar numi Lite OS si va fi bazat pe Windows 10, dar fara multe elemente active si mult mai bine integrat pe laptop-uri si tablete.

WINDOWS-10-LITE.jpg?resize=750%2C354&qua

Cel mai probabil aplicatiile disponibile vor fi doar cele din Windows Store in format PWA si UWP, primele fiind acum mai rasarite. Lite OS va fi conceput sa functioneze cu procesoare ARM, dar sa ruleze si aplicatii Win32 in format EXE.

Meniul va fi complet redesenat si va exista un File Manager usor de utilizat. Ne asteptam sa vedem noul OS in luna mai.

sursa: arenait

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • kayn a blocat acest topic
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.