Sari la conținut

Detaliile ciudate ale premiilor Oscar din 2019


Killer3

Postări Recomandate

Printre cele mai ciudate 12 detalii despre premiile Oscar din 2019 sunt şi că una dintre protagonistele listei de nominalizaţi concurează cu idolii care i-au inspirat numele de scenă şi că un actor şi personajul său au aceeaşi zi de naştere, dar opţiunile lor politice sunt opuse, arată BBC.

Numele de scenă al Lady Gaga este luat de la piesa formaţiei Queen "Radio Gaga", interpreta declarând că "adoră" trupa. La mai bine de zece ani de la debut, cântăreaţa se regăseşte faţă în faţă cu legendarii muzicieni, filmul său în care joacă, "A Star is Born", de Bradley Cooper, fiind nominalizat alături de biografia trupei Queen "Bohemian Rhapsody".



Aceasta este a treia oară când Amy Adams şi Christian Bale joacă împreună într-un film şi primesc amândoi nominalizări la premiile Oscar. Au fost pe genericul "Luptătorul/ The Fighter", din 2010, al "Ţeapă în stil american/ American Hustle", în 2013, iar acum amândoi au fost nominalizaţi pentru rolurile interpretate în "Vicele/ Vice". Până acum, numai Bale a plecat acasă cu un Oscar, pentru rolul interpretat în producţia din 2010, scrie Mediafax.



Mahershala Ali este favorit pentru premiul Oscar acordat celui mai bun actor într-un rol secundar, pentru apariţia sa în "Green Book: O prietenie pe viaţă/ Green Book". A câştigat acelaşi premiu şi în urmă cu doi ani, pentru rolul din "La lumina lunii/ Moonlight". Dacă ar câştiga, Ali ar deveni actorul premiat cel mai repede cu un al doilea Oscar, după trofeele câştigate de Tom Hanks în 1993, pentru "Forest Gump", şi în 1994, pentru "Philadelphia".



Glenn Close ar putea deţine titlul de actriţa cu cele mai multe nominalizări la Oscar fără să fi câştigat nici o singură dată. Până acum adunase şase nominalizări, pentru roluri în filme ca "Atracţie fatală/ Fatal Attraction", "Legături primejdioase/ Dangerous Liaisons", "Albert Nobbs" şi "Marea răceală/ The Big Chill". De data aceasta, la a şaptea nominalizare, norocul său s-ar putea să se schimbe, Glenn Close fiind favorită pentru a câştiga premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă, pentru rolul său din "The Wife".



Atât în categoria "cel mai bun actor în rol principal", cât în ceea ce priveşte "cel mai bun rol secundar masculin", patru dintre cei cinci nominalizaţi au interpretat persoane care au existat în realitate. Iar la ambele categorii excepţia vine de la roluri interpretate în "A Star is Born" - Bradley Cooper, respectiv Sam Elliott.



Printre persoanele reale interpretate pe ecran de nominalizaţii de la cele două categorii se numără Freddie Mercury, Vincent Van Gogh, Dick Cheney şi George W. Bush.



Aceasta este prima dată când platforma Netflix este nominalizată la categoria "cel mai bun film". Premiera se datorează producţiei "Roma", în regia lui Alfonso Cuaron. Pelicula a adunat majoritatea premiilor pentru care a fost nominalizată, inclusiv trofeul BAFTA. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.