Sari la conținut

[Tutorial] Rezolvare probleme în jocuri, înlocuire drivere video


KRANOS

Postări Recomandate

Acum câteva luni am avut câteva probleme cu placa video Nvidia GTX860 de pe laptop Acer V Nitro (VN7). In momentul în care rulam orice joc, la vreo 5 minute se bloca imaginea și mouse-ul, iar din difuzoare se auzea un bâzâit enervant. După ce am luat-o prin eliminare cu toate cauzele posibile, am ajuns la concluzia ca driverul pentru placa video era cam dubios. Dar cum sa fie driverul video, când era ultimul disponibil pe site-ul Nvidia ? Doar ultimul driver, e și cel mai bun, nu ? NU întotdeauna! Ultimele driverele sunt optimizate pentru cele mai noi chipuri si uneori pot face figuri pe hardware mai vechi. Pot interveni si tot felul de incompatibilități software, care sa va dea liniștea peste cap. E posibil sa într-un joc sa funcționeze ireproșabil, iar în altul sa facă numai figuri.
In final problema am rezolvat-o, prin instalarea unui driver mai vechi de pe site-ul producătorului laptop-ului. Am pus problema asta pe seama Windows-ului, care era cam crud pe vremea aia.
Zilele trecute m-a contactat un tovarăș, care avea aceeași problema pe un PC destul de bun; și asta la un an de la lansarea Windows 10; atunci mi-am dat seama ca nu e de la Windows, ci de la driverele de la Nvidia, care în curând o sa crească mai mari decât un sistem de operare.
Rezolvare probleme în jocuri, înlocuire drivere video
Driverele de la Nvidia vin cu tot felul de minuni, de care sincer, nimeni nu prea are nevoie, dar care pornesc în start si consuma resurse pe fundal, și asta total aiurea.
Simptome care indica probleme cu driverele plăcii video:
1. Blocarea imaginii pe ecran
2. Blocare mouse pentru perioade scurte
3. Imagine blocata iar PC-ul nu răspunde la comenzi
4. Ieșire brusca din joc (oprire joc)
5. Ecran albastru cu mesaj de eroare urmat de restart
6. Restartare din senin a PC-ului
7. Blocare ecran urmata de sunet strident în boxe
8. Rularea grea a jocurilor care mergeau normal
9. Ecran negru cu revenire abia după restart
10. Jocurile care funcționau, nu pornesc deloc

Soluții pentru rezolvare problemelor driver placa video:
De cele mai multe ori, înlocuirea driverului plăcii video cu unul mai vechi, face minuni. Dar asta nu se poate face asa…oricum.
Chiar dacă dezinstalam noi driverul și instalam altul, Windows-ul va interveni automat și va baga driverul la loc; Deci n-am făcut nimic.
Pașii reinstalării corecte a driverului pentru placa video:
1. Trebuie sa ne asiguram ca banditul de Windows nu va reinstala driverul. Pentru asta mergem în: Control Panel / System / Advanced System Settings / Hardware / Device Installation Settings, iar aici alegeți nu și salvați.
2. Dezinstalarea driverului se face cu Display Driver Uninstaller in safe mode (important)
3. Reinstalarea driverului se face după restart. De preferat este sa descarcați un driver ceva mai vechi si sa debifați toate tâmpeniile de care nu aveți nevoie.
Descărcări:
1. http://www.guru3d.co...r-download.html
2. http://www.nvidia.co...nload/Find.aspx
 

Editat de AliNNN
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.