Sari la conținut

Hyundai pregătește mașina viitorului descuiată doar cu amprenta


EduardBurbea123

Postări Recomandate

Hyundai pregÃteÃte maÃina viitorului descuiatà doar cu amprenta

Hyundai va lansa anul viitor o mașină pe care o vei putea deschide cu amprenta. Același mecanism va fi folosit și pentru a porni motorul, deci n-ar mai trebui să ai nevoie de cheia clasică.

Hyundai urmează să revoluționeze sistemul de închidere centralizată la mașinile sale și, pentru prima dată în istoria automobilelor, vei putea să-ți descui mașina doar cu amprenta, la fel cum faci cu telefonul.
 
Hyundai vrea să integreze acest sistem de siguranță la modelul din 2019 al SUV-ului Santa Fe. Mașina a fost deja prezentată în cadrul unei expoziții auto din China chiar în acum, în decembrie.

Pe lângă designul excepțional, noua Hyundai Santa Fe va fi echipată cu tehnologie de ultimă generație care, evident, va urca prețul automobilului, dar îți va oferi o experiență unică încă dinainte de a te urca la bordul ei.

Sistemul va permite înregistrarea mai multor utilizatori cu propriile amprente. Adică toată familia ta va putea să folosească funcția de deblocare cu amprenta și doar tu și soția și copiii veți putea descuia autoturismul.

Odată urcat la volan sau ca pasager, mașina “lucrează” singură pentru tine. Fiecare loc se ajustează automat în funcție de persoană și de unghiul în care este poziționată față de oglinda retrovizoare.
Cu doar o simplă actualizare de sistem, Santa Fe va putea face o analiză biometrică a habitaclului și să regleze automat temperatura, umiditatea și setările de pe volan.

Vestea proastă e că, pentru început, doar modelele vândute în China vor beneficia de astfel de funcții. Paradoxal sau nu, având în vedere că autoritățile chineze s-au arătat foarte determinate să elimine complet mașinile pe carburant, mai ales cele diesel. Probabil, un astfel de automobil e greu de refuzat.

Senzorii de citire a amprentei vor fi integrați în mânerele portierelor și va mai fi un senzor similar pe butonul de pornire a motorului. Totul va fi intuitiv, rapid și eficient, dar, deocamdată nu se știe dacă va fi eliminată complet cheia.

Hyundai te asigură că sistemul de criptare a amprentelor este extrem de precis și sigur. Are o rată de eroare de doar 1 la 50.000, deci este la fel de precis precum cel de la gadgeturile Apple.

Desigur, nu e prima dată când se folosește un sistem alternativ de închidere/deschidere a mașinii. Tesla Model 3 poate fi deja descuiată și închisă cu telefonul mobil, printr-o aplicație. S-a mai folosit amprenta pentru pornirea motorului și pe alte mașini, dar ar fi pentru prima dată când vei putea cumpăra un automobil care are același sistem de securitate ca telefonul din buzunar.

GuLgYRJ.png

Editat de Marean
Aspect plăcut.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.