Sari la conținut

FCSB s-a despărţit de un fotbalist care a intrat în istoria echipei! Becali l-a cedat după ce abia îi prelungise contractul


kenveloo-

Postări Recomandate

FCSB s-a despărţit de un fotbalist care a intrat în istoria echipei! Becali l-a cedat după ce abia îi prelungise contractul

Dunărea Călăraşi a mai luat un fotbalist de la FCSB, după ce l-a adus pe Daniel Benzar (21 de ani). De data aceasta, nou-promovata a pus mâna pe Ianis Stoica (16 ani), mijlocaş care vine sub formă de împrumut, până la finalul sezonului, pentru a prinde minute la echipa antrenată de Dan Alexa. La finalul lui 2018, Gigi Becali îi prelungise contractul fiului lui Pompiliu Stoica, iar în luna iulie a anului trecut anunţa că are de gând să-i pună o clauză de 500 de milioane de euro.

Ianis Stoica are şansa acum, după mai bine de un an petrecut în echipa FCSB, să arate ce calităţi stăpâneşte şi la ce nivel este faţă de jucătorii din Liga 1 Betano. Fiul lui Pompiliu Popescu a plecat la Dunărea Călăraşi pentru a-şi ridica nivelul, conform TelekomSport. Iar planul FCSB-ului e cât se poate de simplu: Ianis trebuie să joace cât mai mult, să se rodeze şi să capete experienţă, iar la finalul sezonului să vină sub comanda lui Mihai Teja.

La vârsta de doar 14 ani, 10 luni şi 23 de zile, Stoica a devenit, anul trecut, cel mai tânăr marcator, dar şi cel mai tânăr fotbalist folosit de FCSB într-un meci oficial. În Cupa României, e pe locul al treilea în topul vârstei debutanţilor.

Fiul lui Pompiliu Stoica a marcat golul de 6-1, după o ratare a lui William De Amorim, în partida din Cupa României cu Sănătatea Cluj. La finalul jocului, tânărul mijlocaş a spus că este un moment extrem de important pentru el şi că ar putea chiar să scrie o carte despre acest joc, care i-a marcat cariera.

În iulie 2018, Gigi Becali avea planuri mari cu Ianis, căruia, în octombrie 2018, i-a prelungit contractul cu încă doi ani: "Voi ziceţi că sunt nebun, dar eu prevăd viitorul. Am câţiva tineri extraordinari. Unul dintre ei este băiatul lui Pompiliu Stoica, Ianis, care are 15 ani şi jumătate. Meme Stoica îmi zice că la antrenamente nu se vede diferenţa dintre el şi colegii lui, deşi nici nu a împlinit 16 ani! E cuminte şi o să îl creştem bine. Peste trei ani, când îi fac contract, îi pun clauză de 500 de milioane de euro. Ce, eu sunt prost? De ce să nu fac asta? Eu vând fotbalişti de calitate".

Ianis Stoica i-a impresionat deja pe oamenii din fotbalul românesc, deşi nu a avut multe prezenţe în prima echipă a FCSB: "La Ianis nu ştiu dacă începe această presiune, dacă o resimte sau dacă el e un tip care nu e afectat. Văd că e un tip care poate face pasul la prima echipă a FCSB, care nu resimte presiunea numelui, e unul dintre liderii generaţiei şi l-am văzut şi în meciul de la Călăraşi că nu se vede o aşa mare diferenţă între colegii săi mai mari de vârstă", declara Nicolae Grigore.

sursa: prosport.ro

b_350_20_121217_121217_E76336_E76336.png

Pentru orice problemă în legătură cu forumul / servere mă poţi contacta pe STEAM sau pe TeamSpeak unde mă găseşti online 24/24.

fb.pngyt.pngins.pnggt.pngsteam.png

type-460x42_cborder-AB4826_ctop-121217_c

76561198343413989.pngAddFriend.png

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.