Sari la conținut

[GP] Cele mai bune programe de văzut filme pe calculator


BirSaNN

Postări Recomandate

Când vine vorba de redarea filmelor la o calitate superioară, intervin o multitudine de factori. Tocmai de aceea, in acest articol vom vorbi despre cele mai bune programe de vazul filme pe care le poţi gasi la ora actuală.

Ar fi vorba în principiu de resursele calculatorului vostru, de codecurile instalate, tipul monitorului şi nu în ultimul rând de programul folosit pentru vizionarea filmului. Referitor la acest ultim aspect, există o mulţime de soluţii, gratuite sau nu, pe piaţa software
Nu se poate preciza cu exactitate care dintre acestea este cel mai bun, însă există câteva programe pentru calculator care au devenit în timp cele mai po**CENZURAT**re variante pentru utilizatorii de calculatoare, în materie de playere media.

Am alcătuit în continuare o listă care conţine programele pe care noi le consideram cele mai bune în materie de redare audio/video. Lista conţine informaţii utile atât pentru utilizatorii de Windows cât şi pentru cei care folosesc diferite distribuţii de Linux.

Programe de vazut filme pentru Windows

Iată cele mai po**CENZURAT**re playere video pentru Windows:

VLC Media Player
Cunoscut iniţial drept Video LAN Client, VLC este în prezent cel mai po**CENZURAT**r player pentru filme, în primul rând datorită faptului că poate rula orice tip de conţinut media fără să necesite instalarea unui codec. Interfaţa de utilizare este destul de simplă, însă meniurile ascund numeroase opţiuni de configurare şi posibilităţi variate de setare a subtitrărilor pentru filme. VLC este un proiect open-source, astfel că este complet gratuit, iar în prezent este disponibil pentru PC şi Linux, dar şi pentru platformele mobile Android şi iOS. Poţi descărca gratuit VLC de aici.

VLC Media Player
VLC Media Player

Media Player Classic
Acest player îşi are rădăcinile în anticul Media Player 6.4 dezvoltat de Microsoft pentru sistemul de operare Windows, astfel că păstrează o interfaţa minimalistă cu adăugarea unor elemente moderne minore. Playerul este capabil să redea aproape orice tip de fişiere multimedia şi oferă un suport avansat pentru subtitrări, care pot fi afişate în diverse moduri. Principalul avantaj este consumul foarte scăzut de resurse, astfel că Media Player Classic este ideal dacă ai un PC foarte vechi şi/sau dacă vrei un media player cât mai uşor de folosit. Poţi descărca gratuit Media Player Classic de aici.

ANUNTURI


Media Player Classic
Media Player Classic

BS.Player
Până la apariţia VLC, BS.Player a fost cel mai po**CENZURAT**r player media, însă rămâne şi în prezent o alegere inspirată pentru marea majoritate a utilizatorilor. Principalul său avantaj este funcţia de subtitrări: programul permite editarea timpului de afişare pentru subtitrări, o opţiune utilă dacă traducerea este decalată, sau posibilitatea de a afişa simultan două subtitrări (de exemplu, una în română şi alta în engleză). În plus, aplicaţia rulează cele mai po**CENZURAT**re formate şi oferă inclusiv un Media Library. Versiunea Pro disponibilă contra-cost oferă acces, printre altele, şi la posibilitatea de a vizualiza şi salva clipuri de pe Youtube.Poţi descărca gratuit BS.Player de aici.

BS.Player
BS.Player

Windows Media Player
Windows Media Player este probabil aplicaţia cu care te-ai întâlnit cel puţin o dată până acum, pentru simplul motiv că este presintalată pe sistemul de operare Windows. Programul suportă cele mai multe formate, însă ocazional are probleme la redarea unor clipuri, iar versiunea pentru Windows 8.1 nu oferă suport pentru rularea DVD-urilor. Principala problemă a playerului este însă consumul ridicat de resurse, astfel ca alegerea unei alternative nu reprezintă o surpriză.

Windows Media Player
Windows Media Player

Winamp
Acum mulţi ani, Winamp era cel mai po**CENZURAT**r player audio de pe piaţă. Treptat, po**CENZURAT**ritatea acestuia a scăzut, însă rămâne o soluţie interesantă inclusiv pentru redarea fişierelor video. Cu o interfaţă spartană şi fonturi foarte mici pentru standardele actuale, Winamp iese în evidenţă prin personalizarea interfeţei cu skin-uri sau editarea setărilor pentru equalizer. Dezvoltatorii aplicaţiei promit lansarea unei versiuni radical schimbate în viitorul nu foarte îndepărtat. Descarcă gratuit Winamp de aici. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.