Sari la conținut

[GP] Disk Drill – aplicatie de recuperat date sterse de pe HDD


BirSaNN

Postări Recomandate

intro-1-550x260.jpg

Daca s-ar putea numara pe degete de cate ori am avut nevoie de un fisier sters, cred ca mi-ar mai trebui inca 2 maini. A trebuit mult timp sa descopere aplicatiile de back-up si de recovery, ca eram si eu mic si nestiutor. Dar cu timpul am gasit cateva solutii, unele gratis, iar altele cu bani. Una dintre aplicatii este Disk Drill, o aplicatie buna si foarte usoara.

Din cate stiu, Disk Drill  este un soft american. Nu prea ma intereseaza originile unui soft, insa cand e vorba de date sunt mai atent. Aplicatia este foarte simpla si cu o interfata minimalista. Aceasta iti va citi automat toate unitatile de stocare pe care le ai in PC. In cazul meu 2 HDD-uri (3 partitii in total) si un SSD. Imi place ca iti arata si denumirea componentei, fiind mai usor sa o recunosti uneori.

Partitia cu Windows © este prezentata separat, ca sa o ai in evidenta. In dreapta lor este prezentat un buton pe care scrie Recover, insa pana sa ajungem la el, este bine sa aruncam un ochi si prin setarile aplicatiei. Lucru pe care eu l-am facut tarziu, ca am fost chior la miez de noapte si nu am vazut butonul.


Va zic acest lucru deoarece programul nu face doar Recovery la fisiere, ci poti vedea si alte functii acolo. In zona de setari poti vedea un tutorial despre utilizare, poti activa programul sau sa ii faci upgrade, poti incarca ultima sesiune sau sa activezi protectia datelor. Deci mai bine te uiti pe aici prima data.


Si acum despre recuperare, ca asta este important. Cei putin mai priceputi stiu ca datele nu sunt complet sterse din sistem atunci cand le dam Delete. Ele tot ramane stocate pe HDD undeva, dar altfel decat stim noi. Asa ca programului ii este usor sa vada unde au ajuns datele sterse si sa le recupereze. Desi in cazul de fata nu a fost nevoie sa folosesc functia, am incercat doar de dragul acestui articol. Si mi-a gasit fisiere sterse din diferite locatii si pot alege unde sa le restaureze. Dupa ce ai vizualizat acele fisiere, ti-l alegi pe cel dorit si apesi pe Recovery inca o data.


Scanarea dureaza foarte putin, cam 20 de secunde pentru fiecare partitie. Conteaza si capacitatea. In rest nu ai mare lucru de facut. Rolul aplicatiei este doar sa iti recupereze datele sterse. Faptul ca iti poti alege partitiile si nu scaneaza tot sistemul este un mare avantaj. Ca ce am gasit in trecut imi scana tot sistemul si asteptam mult si bine. Asta pare o aplicatie inteligenta, rapida si usor de folosit.

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.