Sari la conținut

[GP] Opera prezintă Neon, un nou concept browser orientat către multitasking


BirSaNN

Postări Recomandate

Opera a lansat un noul browser experimental numit Opera Neon, care vine cu o serie de idei noi, adaptate la modul în care utilizatorii de internet navighează în anul 2017. Acesta este realizat în jurul unei interfeţe mai aerisite, cu tab-uri care pot fi afişate unul lângă celălalt, asemeni ferestrelor dintr-un sistem de operare. Practic, noul browser Neon oferă o experienţă desktop orientată către multitasking.

opera-neon-640.jpg?width=640&height=360

Se pare însă că Neon nu va fi un browser complet care va fi dezvoltat în viitor ca un produs separat, ci este doar o platformă de test pentru a experimenta cu noi concepte de design şi funcţionalitate care vor ajunge la un moment dat să fie integrate în Opera. Utilizarea sa este destul de intuitivă, pentru pornirea modului split-view fiind necesară doar suprapunerea a două tab-uri cu ajutorul mouse-ului. Interfaţa dual-tab seamănă foarte mult cu funcţiile de multitasking pe care le-am văzut iniţial în Windows 8 şi apoi pe smartphone-uri şi tablete cu Android sau iOS, împărţind ecranul în două părţi asimetrice.


Există de asemenea un meniu inteligent în partea dreaptă care oferă scurtături către site-urile des accesate, cât şi o funcţie utilă celor care realizează multe screenshot-uri numită „snap”. Meniurile au fost mutate in partea stângă a browserului, în timp ce tab-urile deschise sunt afişate în partea din dreapta.

Pentru a testa noul Opera Neon este de ajuns să o descărcaţi de pe site-ul oficial Opera (opera.com/neon). Software-ul este disponibil pentru sistemele de operare Windows şi macOS.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.