Sari la conținut

PRIMELE CONSOLE CREATE


merKos

Postări Recomandate

Inginerul de televiziune Ralph Baer a conceput ideea de televizor interactiv în timp ce construia un televizor pentru compania Loral, în The Bronx, New York. A explorat ideea în continuare în 1966, când a fost inginer șef și manager al diviziunii de design a echipamentului la Sanders Associates. Baer a creat un joc video simplu numit Chase, cu doi jucători, care putea fi afișat pe un televizor standard, în care două puncte se urmăreau reciproc pe ecran. După o demonstrație pentru directorul de cercetare și dezvoltare Herbert Campman, proiectul a fost finanțat și făcut „oficial”. În 1967, Bill Harrison s-a alăturat proiectului și a fost construit un pistol optic dintr-o armă de jucărie, care era îndreptat către o țintă controlată de jucător.

Bill Rusch s-a alăturat proiectului pentru a se spori viteza de dezvoltare și, după puțin timp, un al treilea punct controlat de consolă a fost introdus pentru a se crea un joc ping-pong. Cu mai multă finanțare, au fost create alte jocuri, iar Baer a avut ideea de a comercializa consola către companiile de televiziune prin cablu, care puteau transmite imagini statice ca fundale pentru jocuri. În februarie 1958 a fost prezentat un prototip vicepreședintelui Teleprompter, Hubert Schlafly, care a semnat un acord cu Sanders. Industria televiziunii prin cablu era într-un declin în anii '60 și '70 și din cauza unei lipse de finanțare, echipa a fost nevoită să găsească alternative. Dezvoltarea hardware-ului a continuat, rezultând prototipul „Brown Box”, care avea două controlere, un pistol optic și șaisprezece comutatoare pe consolă cu care se selecta jocul care avea să fie jucat. În a doua jumătate a anului 1969, Baer a semnat un acord cu Magnavox. Principalele modificări ale Magnavox asupra consolei au fost utilizarea circuitelor detașabile pentru schimbarea jocurilor și eliminarea culorilor din grafică, în favoarea unor straturi de material transparent care se aplicau pe ecranul televizorului, pentru a reduce costurile de producție. A fost lansată în mai 1972 sub numele de Magnavox Odyssey.

 

                                                                Magnavox-Odyssey-Console-Set.jpg               ODYSSEY200 Konsole.JPG          Atarisearspong.png                 Ctelstar.jpg

  • AN mai 1972
  •  EUR 1974
  • AN 1975
  • AN 1975
  • AN 1976

 

                      https://ro.wikipedia.org/wiki/Istoria_consolelor_de_jocuri_(prima_generație)

Editat de merkos ;d

GOLD MEMBER->FURIEN.RULS.RO

                                                                                                                                                                 
Pentru orice problemă pe care o aveți legată de jucătorii care nu respectă regulamentul mă puteți contacta pe FORUM/WAPP  0758832301wYDWfLR.png

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.