Sari la conținut

[RULS] Google adauga o taxa de licentiere pentru aplicatiile din Android


*VALY*

Postări Recomandate

AndroidPIT-Android-N-Nougat-2480-1200x67

 

O veste nu foarte buna pentru consumatorul final. Faptul ca Google a ales sa puna o taxa de licentiere pe aplicatiile lor ce vin in sistemul de operare Android, o sa creasca pretul telefoanelor indiferent de brand sau de categorie.

De fapt, cu cat telefonul este mai performant cu atat taxa va fi mai mare. De asemenea, conteaza si regiunea. Google a calculat ca un telefon ce are o densitate de pixeli de 500PPI sa aiba o taxa asociata pentru aplicatiile Google de 40 de dolari. Iar cele cu ecran de 400PPI sau mai slab sa aiba o taxa de 20 dolari si respectiv de 10 dolari.

Aceasta taxa va intra in vigoare de anul viitor din februarie si va afecta pentru inceput tari precum Marea Britanie, Suedia, Olanda, Germania si Norvegia. Tarile cu toaleta in spatele gradinii vor avea o taxa de 2.5 dolari pentru telefoanele low end.

Aceasta taxa nu o platim noi, consumatorii, ci producatorii de telefoane. Insa vor mari preturile cu siguranta. De asemenea s-ar putea sa vedem si o schimbare in ceea ce priveste ecranele.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.