Sari la conținut

Cum să găseşti aplicaţiile care consumă cele mai multe resurse


HOTEL "LA CAMORRA"

Postări Recomandate

Ce aplicaţii consumă cel mai repede bateria? Care sunt aplicaţiile care necesită cel mai mare trafic de date? Iată câteva întrebări la care vei afla răspunsul în acest articol pentru a avea un telefon cu Android cât mai fluent.

Este o adevărată aventură să ai un telefon cu Android care să funcţioneze la fel de bine şi să aibă o autonomie la fel de bună ca atunci când l-ai achiziţionat, iar asta se întâmplă fără să faci neapărat ceva greşit. 

Performanţele unui smartphone cu Android scad pe parcursul timpului din cauza instalării unor aplicaţii care nu sunt optimizate în mod corespunzător, motiv pentru care consumă multă energie din acumulator, necesită un trafic ridicat de date sau pur şi simplu au nevoie de multe resurse de procesare, ceea ce afectează performanţa generală.

Din fericire, există câteva metode simple prin care poţi afla care sunt aplicaţiile care afectează cel mai mult buna funcţionare a smartphone-ului.

Cum găsesc aplicaţiile care consumă cel mai mult bateria?

Pentru a afla care sunt aplicaţiile care îţi consumă cel mai mult bateria, este suficient să intri în meniul Settings – System – Battery al telefonului tău cu Android. Aici este afişată starea bateriei şi, în funcţie de tipul de telefon şi de software, o predicţie cu privire la autonomie. În plus, aici poţi vedea în procente cele mai consumatoare aplicaţii din punct de vedere al energiei.

Este important de precizat că acest “clasament” depinde foarte mult de cât de mult utilizezi în mod uzual aplicaţiile instalate. Astfel, dacă observi aplicaţii care consumă foarte mult bateria, o soluţie este să le dezinstalezi şi să le înlocuieşti cu altele cu aceeaşi funcţionalitate, dacă este posibil.

Producătorul de soluţii de securitate AVG a realizat o serie de statistici interesante pe baza modului în care utilizatorii îşi folosesc smartphone-urile, iar rezultatele sunt departe de a fi surprinzătoare: printre aplicaţiile care consumă cel mai mult bateria şi care sunt populare şi în România se numără, în această ordine, Facebook, Waze, WhatsApp, OLX şi Amazon Kindle, astfel că topul este dominat de aplicaţii de socializare. 

android-resurse-1-620x732.jpg

Cum găsesc aplicaţiile care consumă cele mai multe date?

Unele aplicaţii consumă mult trafic de date, motiv pentru care te poţi trezi că ai depăşit cu uşurinţă cantitatea inclusă în abonament sau în opţiunea de la cartelă. Pentru a afla care sunt aplicaţiile care consumă cel mai mult trafic pe telefonul tău, intră în meniul Settings – Network Connections – Data Usage, acolo unde poţi vedea statistici pe anumite perioade.

Studiul AVG confirmă că aplicaţiile sociale bazate pe fotografii sunt în top, însă există şi unele surprize. Astfel, în ordine, aplicaţiile care au nevoie de cel mai mare trafic de date şi care sunt populare şi în România sunt Tumblr, Facebook, Instagram şi Yahoo Weather. 

android-resurse-2-620x599.jpg

Cum găsesc aplicaţiile care afectează cel mai mult performanţa?

Spre deosebire de precedentele două situaţii, nu există niciun tool care să îţi arate cât de multe resurse foloseşte o anumită aplicaţie. Totuşi, dacă instalezi o aplicaţie şi observi brusc o incetinere a Androidului, înseamnă că respectiva aplicaţie consumă prea multă putere, iar într-o astfel de situaţie îţi recomand să o dezinstalezi.

În general, un telefon cu Android va funcţiona din ce în ce mai greu pe măsură ce instalezi tot mai multe aplicaţii, întrucât multe dintre ele rulează în background, se activează după un restart şi chiar consumă trafic de date fără să le foloseşti.

Tocmai de aceea, îţi recomand să dezinstalezi aplicaţiile pe care nu le foloseşti în mod curent, un pas important inclusiv pentru a elibera memorie pe telefonul tau android.

Potrivit studiului AVG, aplicaţiile care afectează cel mai mult performanţele unui smartphone cu Android şi care sunt populare şi în România sunt Facebook, Instagram, SoundCloud, Amazon Kindle şi Vine. 

Concluzii

Identificarea aplicaţiilor care consumă cele mai multe resurse pe Android reprezintă un prim pas necesar pentru că telefonul tău să fie mai fluent.

Renunţarea la aplicaţiile care consumă multă energie te ajută să ai o autonomie mai bună, iar dezinstalarea celor care necesită un trafic sporit de date te ajută să te încadrezi în limitele planului tău tarifar. Nu în ultimul rând, încearcă să identifici aplicaţiile care afectează performanţele.

În acest fel ai mai multe şanse să păstrezi un Android cât de cât curat care să ofere un nivel de performanţe apropiat de cel din momentul în care ai cumpărat telefonul. Iar dacă toate acestea nu au vreun efect, poate că este motivul să faci un factory reset.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • kayn a blocat acest topic
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.