Sari la conținut

ExpensiveWall: Troianul bancar vizeaza utilizatorii Android cu mesaje SMS false


StaR-De-CarTieR

Postări Recomandate

Firma de securitate Check Point a descoperit mai multe dovezi cu privire la malware-ul Android denumit "ExpensiveWall".
 
ExpensiveWall isi ia numele de la una dintre aplicatiile otravite pe care le foloseste pentru a se raspandi. Aplicatia este denumita "Lovely Wallpaper".
 
Potrivit Check Point, este o "noua varianta de malware Android care trimite mesaje SMS frauduloase premium si taxeaza utilizatorii pentru falsele servicii, fara cunostinta acestora". 
 
Potrivit datelor Google Play, malware-ul a infectat cel putin 50 de aplicatii si a fost descarcat intre un milion si 4,2 milioane de ori inainte ca aplicatiile infectate sa fie eliminate.
 
Check Point a anuntat Google despre ExpensiveWall in luna august, iar Google a eliminat toate aplicatiile despre care compania de securitate i-a spus. Cu toate acestea, ar trebui ca dvs. sa va eliminati, de asemenea, aplicatia de pe dispozitiv, in cazul in care este instalata.
 
"Desi ExpensiveWall este in prezent conceput doar pentru a genera profit de la victimele sale, un malware similar ar putea fi usor modificat pentru a folosi aceeasi infrastructura pentru a captura imagini, a inregistra audio si chiar a fura date sensibile pe care sa le trimita unui server de comanda si control", a adaugat firma de securitate. 
 
"Din moment ce malware-ul este capabil sa opereze in liniste, toata activitatea sa ilicita are loc fara cunostinta victimei". 
 
Un blog post al Check Point adauga ca majoritatea aplicatiilor infectate vin cu acel gen de recenzii la care v-ati putea astepta, iar unii sugereaza ca publicitatea facuta pe alte aplicatii, inclusiv Instagram, i-a facut sa descarce aceste aplicatii. 
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • kayn a blocat acest topic
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.