Sari la conținut

SUA interzice software-ul Kaspersky in agentiile guvernamentale


StaR-De-CarTieR

Postări Recomandate

Departamentul pentru Securitate Interna a declarat ca este ingrijorat de faptul ca firma cu sediul in Moscova ar putea fi vulnerabila la influenta guvernului rus.
 
Administratia Trump a ordonat miercuri agentiilor guvernamentale sa elimine produsele Kaspersky Lab din computerele lor, intrucat compania de software de securitate cibernetica cu sediul in Moscova ar putea fi vulnerabila la influenta guvernului rus. 
 
Intr-o directiva obligatorie emisa de catre Secretarul Interimar al Securitatii Interne Elaine Duke, toate departamentele si agentiile federale au la dispozitie 30 de zile pentru a identifica orice produs Kaspersky folosit pe retelele lor. Departamentele au mai apoi 60 de zile pentru a incepe eliminarea software-ului, despre care DHS este ingrijorat ca ar putea reprezenta un risc de securitate datorita legaturilor pe care compania le are cu guvernul rus. 
 
Departamentul pentru Securitate Interna "este ingrijorat cu privire la legaturile dintre anumiti oficiali Kaspersky cu serviciile de informatii rusesti si alte agentii guvernamentale si in ceea ce priveste reglementarile legale din Rusia, care permit agentiilor de informatii sa solicite sau sa constranga Kasperksy sa intercepteze comunicatiile care tranziteaza retelele rusesti". "Riscul ca guvernul rus, fie actionand de unul singur fie in colaborare cu Kaspersky, ar putea valorifica accesul oferit de produsele Kaspersky pentru a compromite informatii federale si sisteme de informatii, implica direct securitatea nationala a SUA", a declarat departamentul. 
 
Kaspersky a respins acuzatiile, sustinand intr-o declaratie ca "nu are legaturi nepotrivite cu niciun guvern, motiv pentru care nicio persoana si nicio organizatie nu a publicat vreo dovada credibila care sa sustina aceste afirmatii false impotriva companiei". 
 
Kaspersky a continuat, spunand ca legislatia rusa care permite solicitarea de date este interpretata gresit de catre unii si nu se aplica companiei. 
 
"Kaspersky Lab nu a ajutat niciodata si nu va ajuta niciun guvern din lume in spionajul cibernetic sau eforturile cibernetice ofensive si este deranjata de faptul ca o companie privata poate fi considerata vinovata pana la dovedirea nevinovatiei, in baza unor probleme geopolitice", a declarat Kaspersky, adaugand ca asteapta cu nerabdare sa colaboreze cu DHS pentr a dovedi ca acuzatiile nu sunt meritate. 
 
Securitatea cibernetica a devenit un subiect fierbinte la Washington, in ceea ce priveste ingrijorarile legate de scurgerile de e-mail-uri din timpul campaniei electorale prezindentiale din 2016 si rapoartele privind amestecul rusesc online, precum si incalcarile de securitate din agentiile guvernamentale si din lumea afacerilor. In mai, presedintele Donald Trump a semnat un ordin executiv privind securitatea informatica, care solicita agentiilor guvernamentale din SUA sa isi modernizeze si sa isi consolideze sistemele informatice. 
 
Interdictii similare de utilizare a produselor Kaspersky in agentiile guvernamentale americane au fost sugerate si anterior. In iunie, o propunere de a interzice armatei americane sa foloseasca produsele companiei a fost inclusa intr-un proiect al Senatului privind regulile bugetare ale Departamentului Apararii. 
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • kayn a blocat acest topic
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.