Sari la conținut

Alerta cu privire la un software de securitate compromis


StaR-De-CarTieR

Postări Recomandate

O companie de securitate a emis un avertisment dupa ce software-ul sau a fost compromis de catre hackeri rau intentionati.
 
Piriform si-a anuntat utilizatorii ca o versiune compromisa a software-ului sau CCleaner a fost pusa la dispozitie in august si septembrie. 
Milioane de oameni folosesc CCleaner pentru a elimina obiectele nedorite de pe telefoanele Android si PC-urile Windows. 
 
Proprietarul Piriform, Avast, a declarat ca a reusit sa elimine versiunea compromisa inainte de a produce vreun rau. 
 
In cazul in care hackerii care au reusit sa deturneze software-ul nu ar fi fost reperati, acestia ar fi putut prelua controlul asupra dispozitivelor a 2,27 milioane de oameni care au descarcat versiunea 5.33 a programului, a declarat Paul Yung, din cadrul Piriform. 
 
Yung a declarat ca firma a observat o "activitate suspecta" in 12 septembrie, care a condus la descoperirea faptului ca versiunea 5.33 a fost "modificata ilegakl" inainte de a fi pusa la dispozitia publicului. 
Versiunea modificata a fost disponibila timp de aproximativ o luna. 
 
Modificarile au facut masinile infectate sa contacteze anumite domenii web inregistrate recent - o tactica deseori folosita de catre hotii cibernetici, care folosesc apoi acest traseu pentru a instala mai mult software daunator pe dispozitivele compromise. 
 
Impactul infectiei a fost limitat, a declarat Yung, deoarece relativ putin oameni au actualizat automat software-ul CCleaner. 
Oricine a descarcat versiunea compromisa a CCleaner a fost acum mutat la cea mai recenta versiune neinfectata, a indicat Yung. 
 
"Din cunostintele noastre, am reusit sa dezarmam aceasta amenintare inainte de a putea face vreun rau", a sustinut Yung. 
Acesta si-a cerut scuze pentru neplacerile cauzate si a afirmat ca ancheta companiei este "in curs de desfasurare". 
 
O analiza separata a grupului de securitate Cisco Talos sugereaza ca oricine s-a aflat in spatele atacului a reusit sa obtina acces la serverul Piriform folosit pentru a gazdui noi versiuni ale software-ului. 
Cercetatorul Talos Craig Williams a declarat pentru agentia de stiri Reuters ca atacul a fost "sofisticat" deoarece a vizat un server de incredere si a cautat sa faca versiunea afectata sa para legitima. 
 
"Nu este nimic ce ar fi putut fi observat de catre utilizatori", a precizat Williams.  
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • kayn a blocat acest topic
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.