Sari la conținut

Procesorul Intel Pentium Tiger Lake a aparut in benchmark-ul Geebench 5


sebyyy.g

Postări Recomandate

Intel
Noul procesor Intel din familia Tiger Lake a fost zarit pe internet recent. Intr-un post pe Twitter, utilizatorul Coelacanth’s Dream a semnalat prezenta cipului implementat intr-un laptop HP Pavilion x360. Procesorul Intel Pentium Gold 7505 pare a fi o unitate dual-core gandita pentru segmentul entry-level al dispozitivelor mobile. Nu arata deloc foarte bine, in acelasi timp AMD ofera deja procesoare cu patru nuclee pentru aceasta gama de buget. Cum vor reusi sa concureze impotriva generatiei urmatoare de procesoare AMD Ryzen 4000 „Renoir”? Asta ramane de vazut pentru o perioada de timp.

 

In testul Geekbech 5, procesorul Intel Pentium Gold 7505 apare listat cu doua nuclee si patru thread-uri. Cipul va fi dezvoltat pe 10nm, atigand in boost o frecventa maxima de 3.48Ghz. Procesorul va deveni cu siguranta un membru al seriei „U”, rezultand un TDP maxim de 15W. Acum, daca analizam putin oferta disponibila in prezent, Pentium Gold 7505 ar concura direct cu AMD Ryzen 3 4300U. Un procesor care atinge in boost o frecveta de 3.7Ghz si este echipat cu patru nuclee. Per total este o varianta mai solida pentru cineva care isi doreste un laptop foarte rapid pentru sarcini mai putin solicitante.

Singurul test in care procesorul Intel s-a apropiat de cel AMD a fost cel single-core. Cu toate acestea, nu este suficient pentru a concura direct cu tabara rosie. Va continua Intel sa ofere in continuare performanta cu lingurita? Sau vom primi o noua serie de procesoare mai performante cu aproximativ 5%, ca de obicei.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.