Sari la conținut

Windows 10 – noutăţile viitorului sistem de operare Microsoft


SEEK .

Postări Recomandate

Windows 10 va fi primul sistem de operare Microsoft unificat pentru utilizarea pe orice tip de dispozitive electronice, de la calculatoare şi laptopuri la tablete şi smartphone-uri, iar de acelaşi tratament vor beneficia şi aplicaţiile.

 

Microsoft dezvoltă în prezent următoarea versiune a sistemului de operare Windows, care va apărea pe piaţă cel mai probabil în cursul anului 2015.

 

Întrucât este succesorul natural al lui Windows 8, era de aşteptat ca noul sistem de operare universal să poarte numele Windows 9. Cu toate acestea, Microsoft a anunţat oficial că noua versiune de OS se va numi Windows 10, fără să ofere informaţii despre motivele care au stat la baza acestei alegeri.

 

În acest articol îţi prezentăm principalele noutăţi pe care le va aduce Windows 10, un sistem de operare care se anunţă a fi o combinaţie între tradiţionalismul lui Windows 7 şi inovaţiile mai mult sau mai puţin apreciate introduse pe Windows 8.

windows-10-0.jpg

 

-sistem de operare unificat pentru calculatoare, laptopuri, tablete şi smartphone-uri

 

Windows 8 a fost disponibil iniţial în trei versiuni: Windows 8 pentru PC şi laptop, Windows 8 RT pentru tablete şi Windows Phone 8 pentru smartphone-uri. Microsoft a învăţat însă din eşecul Windows 8 RT şi din vânzările slabe de telefoane cu WP8 şi propune o unificare completă prin Windows 10, care va fi disponibil pentru toate platformele: calculatoare, laptopuri, tablete şi smartphone-uri. Această unificare este logică şi va fi realizată în special la nivelul interfeţei.

 

-meniul de Start revine

 

Una dintre principalele critici aduse lui Windows 8 a fost eliminarea butonului de Start. Acesta revine în Windows 10 într-o formă uşor schimbată: la apăsarea logo-ului Windows, apare un meniu care în partea stângă este foarte asemănător cu meniul din Windows 7 şi include scurtături către aplicaţii şi directoare. În schimb, partea dreaptă a meniului interfaţa va fi asemănătoare cu Modern UI şi va include aplicaţii cu Live Tiles sub forma unor widget-uri uşor accesibile. Dispozitivele cu ecran touch vor beneficia de un meniu Full Screen în locul lui Start Screen, care nu a fost deloc apreciat de utilizatori.

windows-10-start-840x472.jpg

 

logo-oficial.png

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Inserat ca text bogat.   Lipiți ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost restaurat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.