Sari la conținut

Qualcomm anunta Quick Charge 5


sebyyy.g

Postări Recomandate

                                                                                qualcomm quick charge

 

Qualcomm a lansat recent Quick Charge 5, o tehnologie de incarcare rapida care adauga suport pentru 100W, precum si o compatibilitate cu versiunile mai vechi de incarcare rapida; USB Power Delivery inclus in varianta PPS si suport pentru o varietate mare de tensiuni.

Pe langa USB Power Delivery, incarcarea rapida oferita de Qualcomm este in prezent singurul standard de incarcare acceptat la scara larga; insemnand ca vom vedea cel mai probabil Quick Charge 5 implementat in mai multe smartphone-uri viitoare.

Performanta
Quick Charge 5 poate incarca o baterie de 4500mAh pana la 50% in doar cinci minute, incarcarea completa realizandu-se in mai putin de 15 minute. De asemenea, Qualcomm sustine ca versiunea 5 este mai rece cu pana la 10 ° C (50 ° F), cu 70% mai eficienta si de pana la patru ori mai rapida decat versiunea anterioara.

Cu toate acestea viteza de incarcare a dispozitivului depinde foarte mult si de implementarea din interior. Quick Charge 5 accepta valori cuprinse intre 3.3V – 20V cu 3A, 5A sau mai mult daca incarcam printr-un cablu potrivit.

Quick Charge 5 poate depasi 100W in functie de dispozitiv si cablul utilizat
Vorbind despre compatibilitate, accesoriile Quick Charge 5 se inteleg bine cu dispozitivele care utilizeaza una dintre versiunile anterioare. Speram totusi ca producatorii terti sa adopte standardul cat mai rapid. La fel ca Quick Charge 4 si 4 Plus, versiunea va fuctiona pana si cu dispozitivele Apple, de la Iphone 7 pana la cele noi, alaturi de dispozitivele compatibile USB Power Delivery.

Smartphone-urile lansate cu versiunea 5 de Quick Charge vor functiona impreuna cu toate accesoriile din generatia anterioara unde viteza de incarcare va fi limitata la capabilitatile lor mai vechi. Asadar, va puteti folosi in continuare de accesoriile vechi, schimbarea fiind necesara doar in cazul upgrade-ului.

qualcomm quick charge

Desi noul standard poate impinge o putere de peste 100W, probabil foarte multe dispozitive vor ajunge in intervalul de 45W. Asta se datoreaza bateriei, incarcarea pe 20V necesitand un nou design cu doua stive.

Desi incarcarea rapida suna excelent, nu suntem inca siguri cu privire la modul in care puterea de 100W sau mai mare va afecta longevitatea bateriei. La fel ca Oppo, Qualcomm afirma ca dispozitivele cu incarcare rapida isi vor pastra 80% sau mai mult din capacitatea bateriei dupa 800 de cicluri de incarcare.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Inserat ca text bogat.   Lipiți ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost restaurat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.