Sari la conținut

NVIDIA Ampere 100 este cea mai puternica placa video din lume


SEEK .

Postări Recomandate

NVIDIA-A100.jpg

Nu a mai ramas foarte mult timp pana cand Nvidia va dezvalui intr-un final viitoarea generatie de placi grafice. Intre timp, majoritatea informatiilor scapate pe internet ne-au ajutat sa ne facem o mica idee despre aspectul fizic; insa nimic concret despre performanta, puterea bruta care se ascunde in spatele cortinei verzi. Compania lucreaza intens la noul sau procesor grafic Ampere A100, care se doreste a fi cea mai rapida creatiei a companiei de pana acum. Cipul este fabricat pe 7nm ingloband 54 de miliarde de tranzistori, 6912 nuclee CUDA si 40GB de memorie super rapida; de tipul HBM2E cu o latime de banda care poate atinge 1555 GB/s.

 

Cat de rapid ne asteptam sa fie mai exact? Ei bine, multumita lui Jules Urbach, CEO-ul OTOY, dezvoltatorul si creatorul softului OctaneRender, am obtinut primul benchmark al lui Ampere A100.

 

Bestia a reusit sa atinga un scor de 446 puncte in OctaneBench, benchmark-ul realizat in mod special pentru OctaneRender; intrecand cel mai rapid GPU din prezent. Ca punct de referinta, GeForce RTX 2080Ti scoate 302 puncte, cipul Nvidia A100 Ampere fiind mai rapid cu pana la 47.7% decat Turing.

 

Cu toate acestea, cea mai rapida placa Turing gasita in baza de date a benchmark-ului este Quadro RTX 8000; placa dedicata profesionistilor care a obtinut 328 de pucte, aratand ca arhitectura Turing se mentine in continuare foarte bine.

NVIDIA-OctaneBench-Results-850x642-1-600

 

Foarte important, Nvidia Ampere A100 a rulat testul cu tehnologia RTX dezactivata, in functie de potentialul arhitecturii Ampere si calitatea siliciului, rezultatul final poate varia. Sunt foarte curios pentru viitoarea generatie de placi grafice, posibil ca aceasta generatie sa fie un fail total? Sau ceva complet nou? Ramane de vazut.

 

sursa-zonait.ro

logo-oficial.png

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Inserat ca text bogat.   Lipiți ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost restaurat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.