Sari la conținut

ASUS ZenWiFi CT8 – sistem mesh pentru 4 camere


DaNdu

Postări Recomandate

Problema semnalului Wi-Fi in casa este o problema pentru multi. Am prezentat pana acum destule sisteme mesh si routere care ar putea rezolva problema. ZenWiFi CT8 de la ASUS este o alta solutie foarte buna care va ajuta sa acoperiti pana la 4 camere.

ZenWiFi CT8 este un sistem mesh de la ASUS lansat chiar anul acesta. Costa in jur de 1500-2000 lei in functie de magazin si de oferte si consider ca este o afacere buna daca ai multe camere.

Pe scurt, CT8 este un sistem format din 2 cuburi. Primul il amplasezi acolo unde ai cablul de internet disponibil, iar al doilea cub il amplasezi la o distanta de 3-4 metri. Trebuie doar sa-l bagi in priza pentru ca se conecteaza wireless cu primul cub. Totusi, daca vrei o conexiune si mai stabila poti sa le conectezi printr-un cablu si atunci poti sa-l pui oriunde in casa.


De exemplu, poti lasa primul router la parter in living si al doilea sa-l pui la etaj. Atunci ai nevoie sa le conectezi prin cablu. Asta depinde de alegerea ta, de spatiul pe care ti-l ofera casa etc.

Eu am conectat al doilea cub wireless la o distanta de 4 metri. Practic l-am pus in camera alaturata.

Pentru setup am urmat instructiunile din manual:

Alimentezi ambele routere la reteaua electrica
Introduci cablul de internet in oricare
Descarci aplicatia ASUS Router din Play Store sau AppStore
Urmezi pasii din aplicatie
O sa las pozele mai jos sa ca vedeti si aplicatia. Te vei conectat cu telefonul la router via Bluetooth, deci ai grija sa-l ai pornit. Cu iPhone-ul meu nu am reusit sa ma conectez, dar am reusit cu un Android pe care il am la test. Tot procesul de configurare se realizeaza exclusiv din telefon.


Dupa ce am configurat router-ul, foarte usor si simplu, n-am facut altceva decat sa ma bucur de internet in toata casa. Eu stau la curte si am 6 camere cu tot cu baie si bucatarie, deci am nevoie de un router puternic ca sa faca fata.

Spre surprinderea mea ZenWiFi 8CT a facut fata aproape 100% si va spun imediat de ce. El promite ca acopera pana la 4 camere si o suprafata maxima de 500 metri patrati.

Eu avand multi pereti despartitori nu a reusit sa imi ofere semnal in toata casa. Amplasat fix in mijlocul casei si al doilea cub intr-o camera, semnalul Wi-Fi a fost bun in proportie de 80%.

Partea buna este ca pot conecta oricand un al 3-lea cub. Avantajul acestui sistem este ca poti conecta cate cuburi vrei astfel incat sa ai acoperire 100% indiferent de cat de mare ai casa.

Din punct de vedere tehnic router-ul arata astfel:

6 antene interne
Tri Band
Wi-Fi AC
3x porturi LAN
1x WAN
1x USB 3.1 Gen1
MU-MIMO, Traffic Analyzer, Adaptive QoS, AiProtection Pro, Parental Control, Guest Network
Cel mai probabil o sa uiti de toate aceste specificatii, o sa ascunzi router-ul undeva prin casa si doar o sa te bucuri de internet. Este si normal. Dar trebuie sa mentionez faptul ca ZenWiFi iti pune la dispozitie si o protectie a datelor.

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Inserat ca text bogat.   Lipiți ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost restaurat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.