Sari la conținut

ASUS lanseaza o gama intreaga de placi de baza cu noul chipset Z490


DaNdu

Postări Recomandate

Stiu, stiu, poate ca noile procesoare Intel nu aduc nimic nou… poate doar frustrare pentru fanii care asteapta o serie cu adevarat noua. Asta nu inseamna ca nu vor exista unii dintre voi care vor alege sa cumpere unul dintre noile modele. Pentru aceste persoane, ASUS a lansat o noua gama uriasa de placi de baza; de la modele pentru gaming, pana la placi perfecte pentru workstation. Mari, mici, cum le vreti. Aceste placi vin echipate cu chipset-ul Z490 si ofera cele mai noi optiuni de conectivitate, alaturi de posibilitatea de a impinge performantele noilor chip-uri si mai mult prin overclock.

 

Placile de baza din seriile ASUS Z490 vor fi urmate in curand de modelele ASUS si ROG cu chipset-uri H470, B460 si H410, oferind utilizatorilor mai multe optiuni pentru a se potrivi ceritelor si bugetului lor.

 

ROG Maximus cu chipset Z490 – Overclocking pentru entuziasti

 

ROG Maximus este pentru Intel, ceea ce este ROG Crosshair pentru AMD; varful de gama si cele mai placi dintre placi de la ASUS. Pentru aceasta generatie, compania a pregatit nu mai putin de patru modele:

 

ROG Maximus XII Extreme
ROG Maximus XII Apex
ROG Maximus XII Formula
ROG Maximus XII Hero (Wi-Fi)
 

As putea vorbi despre inovatiile aduse de ROG toata ziua, insa nu cred ca ati prinde mare lucru, iar pentru cei pasionati, n-as zice lucruri neaparat noi. Tot ce trebuie sa stiti despre aceste placi este cam asa: daca vreti sa aveti un sistem dotat cu toate noutatile posibile, o placa ROG va oferi asta si inca ceva pe langa. De la un PCB mai gros si mai robust, pana la etaje de alimentare foarte potente si stabile si suita de bonusuri specifice produselor ROG.

 

Un bonus al seriei mi se pare modelul Apex care are o forma non-standard, cu o taietura care aseaza porturile SATA intr-un fel de rond. O miscare care ofera un aspect foarte interesant placii si poate schimba designul intregului build.

 

ROG Strix – Gaming ca la mama lui

 

Unde ROG Maximus este o serie adresata entuziastilor si oamenilor pentru care lucratul intr-un PC este un hobby, seria ROG Strix se adreseaza pasionatilor de gaming. Placile din aceasta serie ofera in continuare capabilitati de overclock, insa focusul ramane pe gaming si dotari. Cu functii dedicate acestei activitati si o multime de dotari specifice, o placa de baza ROG Strix Z490 este potrivita pentru orice sistem de gaming.

 

Seria contine nu mai putin de opt modele de placi, oferind cea mai mare varietate din punct de vedere al formatelor si dotarilor:

 

ROG Strix Z490-E si ROG Strix Z490-F – Modele ATX cu 14+2, respectiv 12+2 faze de alimentare, care ofera optiuni de overclock similare cu seria Maximus, dar pastreaza design-ul specific seriei Strix.
ROG Strix Z490-I Gaming – Cand vine vorba de sisteme SFF (small form factor), aceasta placa este cea mai potenta solutie ITX de la ASUS. Caracteristici precum VRM cu 8+2 faze, doua sloturi M.2 cu radiatoare dedicate si 13 port-uri USB descriu orice altceva in afara unei placi de baza ITX, dar fix asta este.
ROG Strix Z490-H Gaming
ROG Strix Z490-A Gaming
ROG Strix Z490-G Gaming (Wi-Fi) – Aceasta din urma este varianta mATX oferita de ASUS. O categorie de produse care nu prea s-a bucurat de multa iubire de-a lungul timpului, dar care are inca un public.
 

ASUS Prime – Bune la toate

 

Seria ASUS Prime nu se lauda cu produse de gaming sau overclock; nu se lauda cu nimic anume. Insa ofera un balans foarte bun intre toate caracteristicile necesare unui PC modern. Nu o sa duci lipsa de nimic si vei avea in continuare acces la o mare parte din functiile de pe modelele mai scumpe. Da, nu au design de gaming sau caracteristici pentru un OC entuziast, dar poti face si una si alta foarte bine.

 

Seria ASUS Prime cu chipset-ul Z490 contine trei modele:

 

ASUS Prime Z490-A – Aceasta este varful gamei Prime si ofera un VRM solid, un design interesant si acces la toate tehnologiile necesare unui build nou.
ASUS Prime Z490-P – Asemanatoare cu modelul A, varianta P are un design VRM mai slabut si un set de caracteristici inferioare, dar este mai accesibila din perspectiva pretului.
ASUS Prime Z490M-Plus – Vrei mATX dar nu vrei de gaming? Pentru asta exista acest model. Partea buna este ca ai in continuare cel mai puternic chipset de pe aceasta platforma.
 

TUF Gaming Z490-Plus / TUF Gaming Z490-Plus (Wi-Fi)

 

In teorie un singur model care vine in doua variante, ASUS TUF Gaming Z490-Plus face parte din seria de gaming de buget de la ASUS. Designul galben cu negru vine ca un contrast comparativ cu rosul agresiv al seriei ROG si ofera o flexibilitate in piata. TUF este o serie mai accesibila care nu face insa rabat la calitate, astfel vei putea avea acces la functii moderne, fara a fi nevoit sa platesti un pret premium.

 

ProArt Z490-Creator 10G

 

ASUS s-a gandit si la creatorii de continut, astfel seria ProArt este conceputa cu aceasta activitate in minte. Un panou I/O foarte bogat de pe care un lipsesc Thuderbolt 3 Type-C si un port LAN de 10Gbps. De asemenea, cele trei PCI-Express x16 sunt numai bune pentru a putea construi un setup multi-GPU care sa asigure performanta necesara editarii video sau softurilor de editare 3D, CAD si alte sarcini profesionale.

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Inserat ca text bogat.   Lipiți ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost restaurat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.