Sari la conținut

Care sunt cele mai fiabile hard disk-uri de cumpărat în 2020, potrivit experienţei unuia dintre cei mai mari furnizori de servicii cloud


DaNdu

Postări Recomandate

Atunci când unul dintre hard disk-uri se defectează subit, cei mai mulţi utilizatori constată că garanţia asigurată de producător pentru hardware-ul achiziţionat nu oferă o consolarea prea mare, în contextul pierderii datelor importante găzduite pe respectivul dispozitiv de stocare. Sigur, astfel de neplăceri pot fi prevenite realizând backup-uri periodice pentru fişierele importante şi luând păsuri pentru redundanţă sporită, cum ar fi dublarea dispozitivelor de stocare într-o configuraţie de tip RAID-1.

 

O soluţie modernă poate fi abonarea la un serviciu de stocare cloud, care să asigure prin intermediul unei aplicaţii dedicate sincronizarea automată al tuturor fişierelor importante. Chiar şi cu toate măsurile de siguranţă deja luate, alegerea unui hard disk dintr-o serie recunoscută pentru fiabilitatea peste medie poate evita multe bătăi de cap cu depanarea PC-ului şi restaurarea datelor salvate în spaţiul cloud, sau din copii de siguranţă păstrate pe dispozitive de stocare externă.

 

 

 

Backblaze este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii pentru stocare cloud, rapoartele sale publice privind hard disk-urile instalate în centrele de stocare administrate oferind o sursă credibilă de informare pentru cumpărătorii de rând, care se gândesc să achiziţioneze un hard disk nou pentru stocarea colecţiei de poze, muzică, filme, jocuri, etc.

 

La sfârşitul anului 2019 Backblaze monitoriza 122.658 de hard disk-uri utilizate pentru stocarea datelor. Pentru o evaluare corectă, au fost eliminate din statistici acele unităţi care au fost folosite în scopuri de testare şi loturile de hard disk-uri care nu au totalizat durata minimă de 5000 de zile de funcţionare până la finalul trimestrului IV-2019. Astfel, sunt luate în calcul un total de 122.507 hard disk-uri, tabelul de mai jos acoperind ratele de apariţie a defectelor pentru întreg anul 2019

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Inserat ca text bogat.   Lipiți ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost restaurat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.