Sari la conținut

Scurtături (Shortcuts) interesante pentru iOS pe care nu trebuie să le ratezi!


DaNdu

Postări Recomandate

Imaginează-ți să poți face pe iPhone / iPad anumite acțiuni repetitive utilizând un buton, sau o comandă vocală pe care o poți înregistra chiar și în limba română.

Acest lucru este posibil începând cu iOS 12 odată ce aplicația Scurtături (sau Shortcuts în limba engleză) care este vechea aplicație Workflow a fost preluată de Apple. Workflow a fost disponibilă încă din 2015 sau 2016 utilizatorilor iOS dacă achiziționau aplicația.

Mai jos am creat o listă de scurtături care mi s-a părut că te-ar putea ajuta în utilizarea de zi cu zi a telefonului sau tabletei.

Cum testezi scurtăturile:

Asigură-te că ai iOS 12 instalat

Descarcă aplicația Scurtături sau Shortcuts

Click pe link-urile cu scurtături de sub descriere pentru a descărca procesul de automatizare

Trimite simplu parola Wireless

Dacă vrei să împărtășești parola de Wireless și nu o mai știi sau procesul este prea lung, ori parola este cu 15 caractere de diferite feluri pentru că vrei să ai cât mai mare siguranță atunci ai mai jos o scurtătură care îți va permite să creezi un cod QR pe care altcineva să-l scaneze pentru a se conecta la Wireless.

P.S. Este pentru a împărtăși parola către un utilizator Android deoarece deja Apple are o funcție prin care poți împărtăși parola wireless contactelor tale.

Scurtătură: Trimite parola Wireless

Comută automat în modul Ultra Low Power

Nu există un buton predefinit pentru Ultra Low Power. Așadar această scurtătură te va ajuta să elimini orice consumator și să treacă în Low Power, Airplane Mode și să scadă luminozitatea rapid.

Scurtătură: Comută în modul Ultra Low Power

Pornește o melodie din Spotify

După cum știți nu puteți cere lui Siri printr-o comandă vocală să pornească o melodie din Spotify pentru că deh Apple Music este unicul serviciu de audio streaming.

Această scurtătură pe care o poți declanșa și printr-o comandă vocală te va întreba o denumire a unei melodii și va căuta melodia în Spotify apoi va rula automat.

Scurtătură: Pornește o melodie din Spotify

Curățare Link-uri

Dacă vrei să dai share la un link care conține multe caractere în coadă, cum ar fi semnul întrebării după link plus multi alti parametri si identificatori, atunci această scurtătură te poate ajuta să scapi de acele lucruri de „umplutură”.

Scurtătură: Curățare link-uri

Descarcă un videoclip din Safari

Cred că ți s-a întâmplat și ție să-ți dorești să poți descărca un videoclip care rulează în browser dintr-un motiv sau altul. Am descoperit pe Internet întâmplător această scurtătură creată de un utilizator Reddit.

Scurtătură: Descarcă videoclip

Imagini în rafală convertite în GIF

Această scurtătură este mai creativă. Dacă te joci puțin cu imaginile în rafală poți obține ceva rezultate foarte faine pe iPhone și cu ajutorul acestei scurtături poți transforma imaginile într-un GIF pe care să-l poți trimite pe Facebook sau alte rețele de socializare care permit GIF-uri.

Scurtătură: Imagini în rafală convertite în GIF

Caută rapid imagini similare pe Google Images

Scurtătura aceasta îți va permite să cauți rapid pe Google imagini similare cu cele pe care le ai în memoria telefonului. Dacă vrei să verifici unde mai apare imaginea respectivă pe Internet scurtătura de mai jos te poate ajuta.

Scurtătură: Caută imagini similare pe Google

Scoate apa din difuzoare

Apple are telefoane rezistente la apă (de la iPhone 7 în sus). Dacă întâmplător ai scăpat apă pe telefon sau din contra ai intrat cu el în apă pentru a încerca să filmezi vei constata că la final difuzoarele se pot auzi prost sau deloc pentru că sunt blocate cu apă.

Această scurtătură va scoate apa din difuzoare așa cum și Apple Watch o face. Va emite un sunet de frecvență joasă care va dizloca apa de pe canalele difuzoarelor.

Scurtătură: Scoate apa din difuzor

Generează un colaj

Există o scurtătură care îți poate uni mai multe imagini din telefon într-una singură astfel încât să formeze un colaj frumos. Așadar dacă postezi des pe Instagram sau alte rețele de socializare ori pur și simplu vrei să ai un colaj de imagini favorite atunci cred că te interesează scurtătura aceasta.

Scurtătură: Generează colaj

Încarcă o imagine pe Imgur

Locul preferat pentru încărcat o imagine pe Internet apoi pentru împărtășit este Imgur. Așadar dacă la un moment dat vrei un link pe Internet cu o imagine din telefon scurtătura aceasta te poate ajuta să execuți rapid acest lucru fără să te chinui cu browserul. La final vei primi linkul obținut în Clipboard.

Scurtătură: Încarcă imagini pe Imgur

Calculează bacșișul

Da, există și o astfel de scurtătură. Deci dacă vrei la un moment dat să oferi un anumit procent

Scurtătură: Calculator bacșiș

Dacă nu ți se pare niciuna folositoare atunci ai variantele de mai jos:

poți oricând să construiești o scurtătură proprie, care apoi o poți împărtăși cu noi în comentarii, sau în articol dacă este foarte bună!

în aplicația Scurtături există o mulțime dintre ele predefinite

Aici găsești o listă lungă de scurtături create de alți utilizatori.

Apple adaugă suport pentru noi aplicații lunar sau la două luni care îți vor permite să faci din ce în ce mai multe lucruri.

Tu ce scurtături folosești pe telefon sau tabletă?

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • DaNdu a blocat acest topic
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.