--> Sari la conținut

Intel Core i9 10900K va atinge 5.1GHz in modul Boost


DaNdu

Postări Recomandate

Se pare ca Intel Core i9 10900K din generatie Comet Lake va avea 10 nuclee si 20 de threaduri. Acestea vor rula la o frecventa de baza de 3.7GHz, iar in Boost va atinge 5.1GHz. Se pare ca generatia a 10-a de la Intel ne va aduce totusi un nou flagship si va avea macar un competitor bun pentru Ryzen in 2020.

Aceste specificatii au fost dezvaluite pe Twitter de catre userul _rogame care a facut public un rezultat din 3DMark. Problema cu i9 10900K este ca in ciuda celor doua nuclee in plus, nu e cu mult mai bun decat 9900K. Asta ar putea sa-i anuleze din start scopul pentru oamenii care au deja i9 din generatia a 9-a. Asta se datoreaza in principal tehnologiei de fabricatie pe 14nm care a ajuns la limita de vreo 3-4 generatii. Nu avem inca informatii despre TDP-ul noului model, dar ma astept sa fie asemanator cu generatia trecuta.

Aparitia unui Intel Core i9 10900K functional sugereaza ca Intel se pregateste de lansarea generatiei a 10-a de procesoare. Daca tinem cont si de zvonurile din ce in ce mai bogate referitoare la noul chipset capabil de OC, adica Z490, nu pot decat sa ma imbarc in hype-train.

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • DaNdu a blocat acest topic
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.