Sari la conținut

Vânzări premium în luna august


Awny

Postări Recomandate

A doua parte a anului continuă într-un ritm excelent pentru Mercedes-Benz. Dacă în primele șase luni ale anului, constructorul din Stuttgart a raportat o scădere cu 4.6%, Mercedes-Benz a anunțat că vânzările din luna august au crescut cu 14%, la aproape 178.000 de unități. Iar acest rezultat vine în contextul în care în luna iulie, Mercedes-Benz obținea o creștere cu 12% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Rezultatul obținut în luna august se datorează, în mare parte, creșterilor înregistrate în clasa compactă, dar și vânzărilor generoase din Europa și China.

În luna august, Mercedes-Benz a comercializat 62.213 mașini noi în Europa, în creștere cu 13.1% față de perioada similară din 2018, în timp ce pe piața din China, nemții au vândut cu 12.8% mai mult comparativ cu luna august a anului trecut. Vânzările din segmentul compact au crescut cu 28.6%, în timp ce Clasa C și Clasa E au încheiat luna august cu o creștere de 6.7%, respectiv 14.7%.

De la începutul anului și până la finalul lunii trecute, Mercedes-Benz a vândut la nivel global peste 1.5 milioane de mașini noi, în scădere cu 0.7% comparativ cu performanța realizată în același interval din 2018.

Și BMW a avut parte de o lună bună. Constructorul bavarez a comercializat în luna august 157.889 de mașini noi, în creștere cu 4.1% față de perioada similară din 2018. Gama de SUV-uri reușește să stabilească noi valori excelente pentru BMW: 76.833 de unități din gama X au fost vândute în luna august, în creștere cu 34.5%.

La nivelul primelor opt luni, BMW ocupă poziția secundă în clasamentul producătorilor premium cu 1.39 de milioane de unități comercializate la nivel global.

Luna august nu a fost la fel de bună și pentru Audi. Producătorul din Ingolstadt a comercializat 150.100 de mașini noi, în scădere cu 2.5% față de aceeași perioadă a anului trecut. Rezultatul se datorează scăderilor înregistrate pe piețele din Europa și reprezintă efectul secundar determinat de introducerea testelor WLTP în 2018. Noile teste au intrat în vigoare în 1 septembrie 2018, iar numeroși constructori au adoptat o strategie prin care au crescut semnificativ vânzările din luna august a anului trecut.

De la începutul anului și până la finalul lunii trecute, Audi a comercializat peste 1.21 de milioane de mașini la nivel global, în scădere cu 4.5% față de același interval din 2018.

778364l-610x390-b-2c119bb8.jpg

Sursa:Automarket

JkbMdk1.png

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Wappy a blocat acest topic
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.