Sari la conținut

Studiu – Ce poluează mai mult: un Mercedes diesel sau un model Tesla?


a l e x

Postări Recomandate

Tesla Model 3 este un automobil cu emisii zero. Însă realitatea este alta. Procesul de producție generează dioxid de carbon mai mult decât un automobil diesel, arată un studiu.

Atunci când luăm în discuție și dioxidul de carbon emis pe durata producției bateriei mașinii electrice, “în cel mai bun caz, emisiile sunt puțin peste cele generate de un motor diesel, pentru că altfel, sunt mult mai mari”, arată un comunicat emis de IFO (Institutul pentru Cercetare Economică) din Germania.

 

Rezultatul studiului “trebuie interpretat ca un avertisment referitor la faptul că noile tehnologii nu sunt o soluție salvatoare pentru oprirea încălzirii globale”, scrie Wall Street Journal.

Calculele IFO arată că producția unui automobil Tesla Model 3 în Germania duce la emisii între 156 și 181 de grame de dioxid de carbon pe kilometru, comparativ cu un Mercedes-Benz C220d, care produce 141 de grame de dioxid de carbon pe kilometru.

 

Sursa: autoexpert.ro

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Wappy a blocat acest topic
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.