Sari la conținut

Raport la jumătatea anului: Dacia obține cea mai mare creștere a cotei de piață din Uniunea Europeană.


Wappy

Postări Recomandate

*Piața auto europeană traversează în acest moment o perioadă relativ modestă, iar Dacia este unul dintre puținii constructori europeni care înregistrează creșteri.*

Producătorul de la Mioveni a reușit în prima jumătate a anului o serie de performanțe impresionante. În primele șase luni ale anului, Dacia a înmatriculat 312.900 de unități în Uniunea Europeană, o creștere cu 12% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

 

În același timp, Dacia obține cea mai mare creștere a cotei de piață din Uniunea Europeană. La jumătatea anului trecut, cota de piață Dacia la nivelul UE era de 3.24%, iar raportul emis după primele șase luni ale anului curent arată o cotă de piață de 3.73%.

Pe locul secund în acest top se află Tesla cu o cotă de piață care a crescut de la 0.16% la 0.54%, în timp ce podiumul este completat de Citroen care a deține o cotă de piață mai mare cu 0.37 puncte procentuale (4.22%).

 

Dacia Sandero și Dacia Duster sunt modelele care pe parcursul primelor șase luni au obținut peformanțe excelente pentru constructorul de la Mioveni. În primele șase luni, Dacia a înmatriculat peste 123.000 de unități Sandero (+7% comparativ cu 2018) și peste 118.000 de exemplare Duster (+21% față de aceeași perioadă a anului trecut).

*Franța rămâne cea mai importantă piață de desfacere pentru modelele produse de constructorul de la Mioveni. Creșteri procentuale importante au fost semnalate în Italia (+42%), Spania (+11%) și România (+30%).

 

Raport la jumÄtatea anului: Dacia obÈine cea mai mare creÈtere a cotei de piaÈÄ din Uniunea EuropeanÄ - Poza 1

sursa: AUTOMARKET

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Awny a blocat acest topic
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.