Sari la conținut

Mercedes-Benz a dezvoltat primul sistem de parcare autonomă fără supraveghere umană: tehnologia va fi testată la Stuttgart.


Wappy

Postări Recomandate

Mercedes-Benz a dezvoltat primul sistem de parcare autonomÄ fÄrÄ supraveghere umanÄ: tehnologia va fi testatÄ la Stuttgart - Poza 1

Mercedes-Benz a anunțat marți că a devenit primul constructor din lume care a primit aprobarea autorităților pentru utilizarea unui sistem care permite parcarea autonomă a unei mașini fără ca la volan să se afle un supraveghetor uman.
Noul sistem permite unui șofer să ajungă într-o parcare, să coboare și să transmisă mașinii unde să parcheze prin intermediul unei aplicații pentru smartphone. Ulterior, șoferul poate părăsi parcarea, iar mașina se conduce singură în locul de parcare alocat.

 

La plecare, șoferul informează mașina, iar aceasta revine singură în locul în care a coborât șoferul pentru ca acesta să urce la volan.

 

703532l-545x347-n-74ddb575.jpg

 

Potrivit aprobării autorităților germane, Mercedes-Benz poate utiliza această tehnologie în parcarea constructorului de la Stuttgart.

Tehnologia autonomă a fost dezvoltată de Mercedes-Benz, în timp ce partenerii de la Bosch au echipat garajul cu senzori pentru a monitoriza traseele pe care le poate urma mașina și pentru a furniza informații esențiale pentru a ghida vehiculul. În cazul detectării unui obstacol, mașina se oprește singură, iar aceasta este capabilă inclusiv să urce rampe și să coboare pante pentru a schimba etajul unde parchează.

 

Colaborarea dintre Mercedes-Benz și Bosch pentru dezvoltarea unui sistem de parcare autonomă fără supraveghere umană a început în 2015 și a avut astfel nevoie de 4 ani pentru a fi pusă la punct suficient de bine pentru a primi acordul autorităților. Tehnologia urmează să fie testată acum în mod intensiv în cadrul programului pilot.

 

219872l-545x347-n-025f8bcb.jpg

 

Parcarea autonomă fără supraveghere umană face parte dintre tehnologiile autonome de nivelul 4 din 5, care permite unei mașini să se conducă singură fără supraveghere umană într-o zonă geografică bine delimitată. Pentru a atinge nivelul 5 din 5, această tehnologie autonomă trebuie să poată fi utilizată fără supraveghere umană indiferent de locul în care este condusă mașina.

 

Tesla a dezvoltat de asemenea un sistem numit Summon care permite parcarea autonomă, însă acesta funcționează pe distanțe de numai câțiva metri.

 

405754l-545x347-n-e7581c00.jpg

sursa: automarket

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Inserat ca text bogat.   Lipiți ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost restaurat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.