Sari la conținut

Nissan Leaf a fost cea mai vândută mașină electrică în România în primele 6 luni ale anului: 169 de clienți au ales modelul japonez.


Wappy

Postări Recomandate

Nissan Leaf a fost cea mai vândutÄ maÈinÄ electricÄ Ã®n România în primele 6 luni ale anului: 169 de clienÈi au ales modelul japonez - Poza 1

 

Vânzările de mașini electrice au crescut în mod spectaculos în România în acest an datorită succesului major înregistrat de programul Rabla Plus.
Datele oficiale publicate de Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA) arată că în țara noastră au fost comercializate în total 557 de mașini electrice în prima jumătate a anului, în creștere cu 145% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

 

De această creștere a profitat cel mai mult Nissan Leaf, care a devenit începând din luna aprilie cea mai vândută mașină electrică din România. În primele 6 luni ale anului, modelul japonez s-a comercializat în 169 de unități, în condițiile în care anul trecut în această perioadă abia se lansă pe piața din România și înregistra 3 unități.

Performanțe bune au obținut și partenerii de Alianță de la Renault. Constructorul francez a raportat 155 de unități vândute în primele șase luni, în contextul în care gama include hatchback-ul Renault Zoe, utilitara Renault Kagoo ZE și cvadriciclul Renault Twizy.

 

Și aici, Renault a reușit să vândă în luna iunie aproape la fel de multe unități ca în primele cinci luni la un loc. În plus, vânzările de electrice Renault au crescut de 5 ori comparativ cu perioada similară a anului trecut.

 

Podiumul este ocupat de Volkswagen cu 83 de unități e-Golf și e-Up, în timp ce BMW a raportat 53 de unități i3 comercializate și ocupă locul cinci în spatele Smart. Interesant este că SUV-ul Jaguar I-Pace a ajuns la 15 unități vândute, dublu decât cele 7 unități e-tron comercializate de Audi.

 

 

sursa: automarket

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Inserat ca text bogat.   Lipiți ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost restaurat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.