Sari la conținut

Razer Huntsman – o tastatura cu switch-uri speciale


Theo

Postări Recomandate

 Razer a dovedit in decursul anilor ca stiu sa faca periferice, in general scumpe, si care se pot identifica usor in piata prin design. Insa in ultimii ani am vazut si cateva tehnologii proprietare Razer. Una dintre ele se afla si in aceasta tastatura.

WHrxqe8.png

Huntsman, varianta non Elite, este un model putin mai accesibil, dar care ofera aceleasi switch-uri deosebite opto mecanice.In esenta tastatura este una simpla, cu iluminare RGB si materiale de buna calitate asa cum intalnim la toate produsele Razer.

razer-opto-mechanical-switch-black-bg.gi

Switch-urile opto mecanice au fost implementate prima data pe BlackWidow si sunt, din punctul meu de vedere, cele mai bune switch-uri de pe piata in acest moment. Si daca vreti puteti sa va opriti aici din citit.

Aceste switch-uri sunt deosebite deoarece se simt complet diferit fata de oricare altele. As putea spune ca sunt universale, fiind ideale si daca vrei o tastatura doar pentru scris, dar si daca vrei o tastatura doar pentru gaming

Switch-urile sunt o combinatie intre un design mecanic si un design optic ce functioneaza in paralel. Simti un feedback bun, nu foarte agresiv, iar forta de apasare nu este una foarte ridicata ci de 45g. Adica o forta foarte mica, chiar mai mica in comparatie cu switch-urile MX Red la acest capitol.

Distanta parcursa este de 3.5mm, iar senzatia cand apesi pe taste este una usoara si „clicky”. Stiu ca multi cauta aceasta senzatie „clicky” regasita doar pe switch-urile Blue, insa acelea sunt foarte zgomotoase. Nu este si cazul aici.

Un alt aspect foarte important si aplicat foarte bine de Razer este echilibrul tastelor. Ati observat si voi ca la anumite tastaturi tastele au un joc stanga-dreapta sau sus-jos foarte deranjant mai ales atunci cand ai nevoie de precizie. Razer a implementat un sistem care mentine butonul intr-o pozitie fixa, neavand nici un pic de joc. Butonul sta cat se poate de fix pe baza switch-ului.

Sunt cu 30% mai rapide decat alte switch-uri cu aceeasi cursa, iar in graficul atasat puteti intelege mai bine performanta lor.

RAZER-HUNTSMAN.png?quality=100&strip=all

Tastastura dispune de 38 de zone de iluminare RGB si evident ca este compatibila cu Chroma.

Poate memora pe memoria interna sau in cloud pana la 5 profiluri diferite, are un cablu imbracat in material textil, 1000Hz Ultrapolling, daaar…

Are si cateva minusuri fata de varianta Elite. Diferentele sunt vizibile cu ochiul liber. In primul rand ca nu primesti la pachet acel palm rest moale si nu ai nici potentiometrul pentru volum.  In rest tastatura este una simpla si nu atrage privirile.

Sursa:Arenait.ro

9Fuz0ye.png

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.