Sari la conținut

[Tutorial] Cum actualizez driverul video pentru o performanta maxima in jocuri


KRANOS

Postări Recomandate

De ce sa actualizez driverul placii video

De regula, actualizarea driverelor pentru placa de baza, de sunet sau placa de retea, nu ofera o crestere in viteza. De obicei, aceste actualizari sunt concepute pentru a corecta bug-urile (erori), iar uneori aduc si altele.
In cazul cu actualizarea driverelor pentru placi video totul este diferit. Pentru cei doi producatori de placi video – NVidia si AMD in mod regulat sunt lansate drivere noi, care adesea pot imbunatati performanta, mai ales in jocuri noi. Avand in vedere ca compania Intel destul de serios se ocupa de performanta grafica, actualizarile pentru Intel HD sunt lansate la fel destul de des.
Cresterea de performanta in noile versiuni a driverelor – este ceva normal. Chiar daca NVidia supraestimeaza cresterea productivitatii, actualizarea driverelor este utila – jocurile vor rula mai repede. In plus, unele jocuri noi nu vor rula, daca ai instalate drivere vechi.

Cum pot afla, ce placa video am instalata in calculator sau laptop

Exista o multime de metode pentru a afla placa video instalata, inclusiv programe gratuite sau comerciale. Desi toate aceste informatii in cele mai multe cazuri pot fi aflate cu ajutorul Manager dispozitive Windows.
Pentru a porni managerul de dispozitive in Windows 10, suficient sa apesi cu butonul drept al mouse-ului pe butonul «Start», si in meniul deschis sa apesi «Manager dispozitive».


 

781.png


In managerul de dispozitive deschide rubrica «Display adapters», acolo vei putea vedea producatorul si modelul placii video.
Daca vei vedea doua placi video – Intel si NVidia pe laptop, inseamna ca se utilizeaza placa video integrata si dedicata, care se comuta automat pentru economisirea energiei sau performantei in jocuri. In acest caz se recomanda actualizarea driverului NVidia GeForce.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.